Ο Καρκίνος
Φορείς Υγείας
Φορείς υγείας στην Ελλάδα

ΕΛ.Α-ΖΩ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων

Διεύθυνση:

Ρηγαίνης 67α, 1520, Λευκωσία, Κύπρος, Κύπρος
τηλέφωνο:(357) 99660221
(357) 22666878
email:
andreou2@cytanet.com.cy
website:
www.ela-zo.org/

Σκοποί του Συνδέσμου


Ένας είναι ο ουσιαστικός σκοπός του Συνδέσμου και περιλαμβάνει όλα τα συνεπακόλουθα αυτού: Η ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπό μας και μάλιστα όσων πάσχουν από κάθε είδους νεοπλασίες. Το τρίπτυχο: Ελπίζω, Αγωνίζομαι-Ζω είναι ο καθοδηγητικός άξονας για όλες τις άλλες ενέργειες του Συνδέσμου και των μελών του. Ο Σύνδεσμος είναι μη κερδοσκοπικός.


  • Η προώθηση της ιδέας και ανάληψη δραστηριοτήτων για την επανίδρυση από το κράτος και στη συνέχεια επαναλειτουργία Πλήρους Κρατικού Τμήματος Νεοπλασιών και Κέντρου Αναφοράς Καρκίνου, δίπλα ή μέσα στο Κρατικό Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου συνυπάρχουν όλες οι ειδικότητες ιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών, που είναι απαραίτητες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας από κάθε είδους νεοπλασίες.
  • Η ανάληψη οργάνωσης και λειτουργίας Πλήρους Τμήματος Νεοπλασιών, σε περίπτωση που το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας αδυνατεί ή/και αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για παροχή υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες από νεοπλασίες.
  • Η προώθηση της ιδέας και ανάληψη δραστηριοτήτων για την ίδρυση από το κράτος κλινικής πόνου και φροντίδας ασθενών με νεοπλασίες τελικού σταδίου (Hospice).
  • Η αγορά ή/και ενοικίαση εξειδικευμένων μηχανημάτων ή/και ηλεκτρονικών υπολογιστών και γενικότερα εξειδικευμένης τεχνολογίας για παροχή στους ασθενείς με νεοπλασίες το καλύτερο δυνατό για αποκατάσταση της υγείας τους.
  • Η παροχή βοήθειας και η ψυχοκοινωνική στήριξη σε κάθε ασθενή που πάσχει από νεοπλασία ή/και συγγενή του ή/και φιλικό του πρόσωπο για άμεση και πρακτική εξυπηρέτηση ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του, της φυλής ή της εθνικότητάς του.
  • Η διαφώτιση του κοινού για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας από νεοπλασίες.
  • Η έρευνα, προαγωγή και μελέτη ιατρικών και άλλων θεμάτων, που αφορούν τον τομέα αυτό, καθώς και η εκπαίδευση και επιμόρφωση ατόμων/ επιστημόνων/ λειτουργών που ασχολούνται με τις νεοπλασίες.
  • Η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους επιστημονικούς οργανισμούς και φορείς, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς, με τους ιατρούς, τους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό κι άλλων ατόμων που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών υγείας σε πάσχοντες από νεοπλασίες συνανθρώπους μας, με σκοπό την υλοποίηση των σκοπών του Συνδέσμου.
  • Η δημιουργία εξειδικευμένης τεχνικής βιβλιοθήκης και αρχείου, συγκέντρωσης πληροφοριών για: ιατρικές, νομικές, ψυχολογικές μεθόδους, μηχανήματα, φάρμακα υλικά, σύγχρονες εφαρμογές, εμπειρίες και άλλα συναφή θέματα.
  • Η προαγωγή και βελτίωση των γνώσεων των μελών, η σύσφιξη των μεταξύ των σχέσεων και η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και στενής μεταξύ τους συνεργασίας, η προάσπιση των κοινών συμφερόντων και η αλληλοβοήθεια, η αλληλοϋποστήριξη και η εν γένει εκπροσώπηση του Συνδέσμου.
  • Η προάσπιση των Δικαιωμάτων των Ασθενών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώπιον κάθε αρχής ή/και δικαστηρίου στην Κύπρο, την Ε.Ε. ή και αλλού.
  • Η διοργάνωση και παροχή κάθε βοήθειας για τη διενέργεια εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, εκθέσεων και άλλων μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στην Κύπρο και το εξωτερικό και η συμμετοχή σ’ αυτά του ιατρικού, του παραϊατρικού προσωπικού, των νοσηλευτών και γενικά των επιστημόνων που ασχολούνται με την καταπολέμηση των νεοπλασιών, με θέματα που αφορούν τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα παγκοσμίως σ' αυτόν τον τομέα.
  • Η προσπάθεια για βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, του τεχνολογικού εξοπλισμού, της βελτίωσης των συνθηκών διαμονής των ασθενών και παροχή βοήθειας για περίθαλψη στο εξωτερικό απόρων Κυπρίων πασχόντων από νεοπλασίες και οι οποίοι πρέπει να μεταβούν για θεραπεία στο εξωτερικό, ελλείψει των αναγκαίων μέσων για την περίθαλψη τους στην Κύπρο.
  • Η συλλογή και παροχή πληροφοριών προς το ευρύ κοινό με την οργάνωση ή/και τη συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, με την οργάνωση ή/και τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, με την έκδοση έντυπου πληροφοριακού υλικού ή/και εφημερίδας ή/και περιοδικού ή/και μέσον του Διαδικτύου, με κείμενα συναφή με τους πιο πάνω σκοπούς.
  • Η έκδοση λαχείων ή οργάνωση εράνων ή άλλων εκδηλώσεων μετά από ειδική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για εξυπηρέτηση των πιο πάνω σκοπών.
  • Η αξιοποίηση οποιασδήποτε χρηματικής βοήθειας και γενικά ενισχύσεων των οικονομικών πόρων του Συνδέσμου.
  • Η ίδρυση ειδικού ταμείου για παροχή μερικής αρωγής στα μέλη και σε κάθε πάσχοντα από νεοπλασίες.
  • Η χορήγηση υποτροφιών σε άριστους Κυπρίους μαθητές ή σπουδαστές ή πτυχιούχους, για σπουδές του εξωτερικού και σε κλάδους των οποίων η Κύπρος έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη και που να έχουν σχέση με το αντικείμενο του Συνδέσμου. Καθώς επίσης και η βελτίωση και η συνεχής επιμόρφωση των λειτουργών υγείας.
  • Η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και αιτημάτων προς κάθε Αρχή, το Υπουργείο Υγείας ή άλλο Υπουργείο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους Επιτρόπους, σε κάθε Αρχή της Ε.Ε. ή οπουδήποτε αλλού για τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συνδέσμου, των μελών του ή τους ασθενείς.
  • Η παρακολούθηση των νομοθετικών ή άλλων μέτρων που πιθανώς να επηρεάζουν το Σύνδεσμο, τα μέλη του ή τους ασθενείς και η εκπροσώπησή σε κάθε Αρχή για τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συνδέσμου, των μελών του ή τους ασθενείς.

 

BeStrong.org.gr - 16.07.12