Νέα
Νέα της οργάνωσης

6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1069

Σαν σήμερα ακριβώς, 6 χρόνια πριν, ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η τετραψήφια γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069. 

Ήταν ένα όραμα του ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ, επιζών του καρκίνου 2 φορές και υλοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, έχοντας αρωγό μας ως δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά πολύ σημαντικότερο στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια, τους φίλους της οργάνωσης.  

Τη γραμμή στελεχώνουν ειδικοί ψυχικής υγείας, κατάλληλα εκπαιδευμένοι, που με γνώση, αγάπη, ενσυναίσθηση, και διάθεση για την υποστήριξη των ατόμων που θα απευθυνθούν σε αυτήν, προκειμένου να διαπραγματευτούν θέματα που προκύπτουν είτε στους ασθενείς, είτε στο οικείο περιβάλλον, από τη στιγμή της διάγνωσης, αλλά και έως ότου χρειαστεί μετά το πέρας της θεραπείας. 

Από το 2010 έως και σήμερα  ήρθαν σε επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης, 7159 πολίτες απ' όλη την Ελλάδα.  

Εξ’ αυτών το 30,99 προέρχονταν από τον νομό Αττικής, το 30,74% εκτός Αττικής και το 25,62 δεν απάντησαν. 

Το 75,90% ήταν γυναίκες εξ’ αυτών και το 24,10% άνδρες. 

Το 32,89% ήταν ο ίδιος ο ασθενής, 14,93% γονείς, 11,64% δεν απάντησαν, 10,18% συγγενείς και το 8,10% σύζυγος. 

Το 31,06 δεν απάντησαν στην ερώτησή τι τύπο καρκίνου είχαν, το 18,34% καρκίνος μαστού, το 11,89% καρκίνος πνεύμονα, το 5,57 καρκίνος παχέος εντέρου και το 3,23% καρκίνος προστάτη. 

Το 43,07%  ζήτησε πληροφορίες, το 36,75% ψυχολογική υποστήριξη και το 12,52% πληροφορίες & ψυχολογική υποστήριξη.

Στο 46,11%  παρείχαμε πληροφόρηση, στο  32,45% συμβουλευτική, στο 14,86% πληροφόρηση & συμβουλευτική και τέλος στο 4,49% παραπομπή σε άλλο φορέα.

Ένα από τα κυριότερα ζητούμενα της εθνικής γραμμής 1069, ήταν η συνεχής αναζήτηση εύρεσης πόρων για να μπορούν να καλυφτούν τα κόστη των παγίων λειτουργίας της, καθώς και η μισθοδοσία των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το μέσο όρο του ετήσιου συνολικού κόστους ήταν τα 40.000 ευρώ. 
 
Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου, ώστε να καταφέρουμε μέχρι και σήμερα να λειτουργεί αυτή η τόσο σπουδαία γραμμή υποστήριξης.

Στη συνέχεια κάνουμε έναν απολογισμό των ετών που πέρασαν, καθώς και τις δυσκολίες που περάσαμε ώστε σήμερα η γραμμή 1069, να εξακολουθεί να λειτουργεί έστω με νέα δεδομένα, προσαρμοζόμενοι στους δύσκολους καιρούς μας και στις συνθήκες, όπου εμείς δεν είχαμε τον έλεγχο. 


Σύντομο ιστορικό της εθνικής γραμμής 1069

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 π.μ., με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, με το τετραψήφιο πρόθεμα 1069. 
 
Κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο υποστήριξης για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Για την δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου χρησιμοποιήθηκαν όλες οι προηγμένες τεχνολογικές & τηλεπικοινωνιακές υποδομές εκείνες, ώστε η λειτουργία του να γίνεται με αρτιότητα παρέχοντας το ποιοτικότερο αποτέλεσμα στην επικοινωνία. 

Μέσω της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, όλοι οι πολίτες μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους 5 ειδικούς ψυχικής υγείας, 5 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες το 24ωρο, ώστε να πάρουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζονταν. 

Η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, είχε σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, το έτος 2010 υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το 2011 η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, βασιζόμενοι μόνο στις δικές μας οικονομικές δυνάμεις λειτούργησε 9 ώρες το 24ωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα και με δυο ειδικούς ψυχικής υγείας.  

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, η οργάνωσή μας με μεγάλη χαρά, ανακοίνωσε την παράταση της λειτουργίας του ωραρίου, της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, σε 24ωρη βάση, για ένα έτος, την οποία στελέχωσαν 7 επαγγελματίες ειδικοί ψυχικής υγείας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
 
Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, το έτος 2013, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και με δικές μας οικονομικές δυνάμεις, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας σε 12.

Η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, το 2014 και 2015 λειτούργησε 12 ώρες το 24ωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα και με 4 ειδικούς ψυχικής υγείας. 

Το 2016 η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, για λόγους βιωσιμότητας, αλλάζει χώρο απ’ όπου παρέχει τις υπηρεσίες της, και μεταφέρεται από την Κυψέλη, στο Γαλάτσι. Η γραμμή θα λειτουργεί 12 ώρες το 24ωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα και με 3 ειδικούς ψυχικής υγείας. 


Βιωσιμότητα της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069
 
Το 2010 η η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, με το τετραψήφιο πρόθεμα 1069, ξεκίνησε την λειτουργία της με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το 2011 καθότι ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Δεκέμβριο του 2010 και εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σχετική ασφάλεια βιωσιμότητας, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας

Το 2012 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η εθνική γραμμή υποστήριξης παρέτεινε τη λειτουργία της σε 24ωρη βάση.  

Στις 31/01/2013 ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προς την οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, που είχε σα στόχο την 24ωρη λειτουργία της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069. 

Παρ' όλες τις πάμπολλες προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση πόρων, με σκοπό τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας της γραμμής 1069, για το 2013, κάθε κρούση μας ήταν ανεπιτυχής... χωρίς απάντηση και έτσι μειώσαμε τις ώρες λειτουργίας μας σε 12, έως και σήμερα.

SOS για να μην κλείσει η γραμμή…

Τον Νοέμβριο του 2014 εκπέμψαμε SOS, μέσω του ιδρυτή μας, ώστε να μην κλείσει η γραμμή καθότι τα οικονομικά μας αποθέματα είχαν φτάσει στο τέλος και δεν μας επέτρεπαν την συνέχιση της λειτουργίας της, πέραν του Δεκεμβρίου 2014. 

Με την κινητοποίηση των απλών φίλων της οργάνωσης, καταφέραμε να φτάσουμε έως τον Μάιο του 2015, όπου και είχε μειωθεί το αποθεματικό μας, που δεν μας επέτρεπε να λειτουργήσουμε για άλλον ένα μήνα... 


Προσπάθεια συνεργασίας…

Από τις αρχές του 2014 μέσω του ιδρυτή μας, βλέποντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της γραμμής 1069, ήρθαμε σε επαφή με πολλούς φορείς προκειμένου να παρέχουμε την υποστήριξη μέσα από ένα συλλογικό πλαίσιο και συνεργασίας.

Πιστεύουμε απόλυτα στην ειλικρινή συνεργασία μεταξύ των φορέων που ειδικεύονται στο θέμα του καρκίνου, αφού θα έτσι θα εξυπηρετηθούν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον αυτόν.   

Φορείς όπως το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, το Υπουργείο υγείας, διάφορους συλλόγους καρκινοπαθών ακόμη και με το συλλογικό όργανο, την ΔΕΔΙΔΙΚΑ (σωματείο αποτελούμενο από 28 συλλόγους), όπου τους προτείναμε να τους κάνουμε παραχώρηση – δωρεά όλη την υλικοτεχνική υποδομή της γραμμής 1069 -BE STRONG, αλλά να τους παρέχουμε και την τεχνογνωσία για το πως θα συνεχίσουν τη λειτουργία της, χωρίς να χρειαστεί να κλείσει, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας... 

Ποτέ δεν είχαμε επίσημη απάντηση από κανένα φορέα!


Το μεγάλο δίλημμα…

Φτάνοντας στον Μάιο του 2015, είχαμε 2 λύσεις μπροστά μας, είτε να κλείσει η γραμμή 1069, που ενδεχομένως ήταν και η πιο εύκολη..., είτε να βρεθεί κάποια λύση που θα βασίζονταν στο πλαίσιο της συνεργασίας, ώστε να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία της. Επειδή η πρώτη λύση, «του εγκαταλείπω τη μάχη», δεν ταίριαζε ούτε στην φιλοσοφία της οργάνωσης αλλά και του ιδρυτή μας, απορρίφθηκε.


Η λύση…

Αποφασίσαμε τότε για άλλη μια φορά να απευθυνθούμε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αίτημα την οικονομική ενίσχυση, που είχε ως απώτερο στόχο για την βιωσιμότητα της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069. 

Η πρότασή μας είχε να κάνει με την παραχώρηση της γραμμής 1069, με όλη την υλικοτεχνική υποδομή (συνολικής αξίας 35.000 ευρώ), σε γνωστό σύλλογο καρκινοπαθών, που εδρεύει στην Αθήνα και παρέχει σπουδαίο έργο εδώ και χρόνια. 

Πιστεύουμε πραγματικά στη δύναμη της συνεργασίας, ειδικά αυτήν την εποχή της κρίσης, πράγμα που αποδεικνύεται και από μια ομιλία του ιδρυτή μας που είχε κάνει στα πλαίσια μιας εκδήλωσης, με θέμα: «η συμβολή των ΜΚΟ στη μάχη κατά του καρκίνου» to 2011 https://www.youtube.com/watch?v=Be7IyUAvSKU ;

Παρόλο που δεν είχαμε λάβει, ποτέ κάποια επίσημη απάντηση, σε σχετικές προτάσεις που είχαμε κάνει στο παρελθόν, αποφασίσαμε, να επανέρθουμε στο παρόν με τη συγκεκριμένη πρόταση, στο συγκεκριμένο σύλλογο αφού το έργο τους είναι αδιαμφισβήτητο.     

Η ιδέα της συνεργασίας άρεσε στο ίδρυμα και είδαν θετικά την όλη προσπάθεια, αφού μέσω της δικής τους υποστήριξης η γραμμή 1069 θα συνέχιζε τη λειτουργία της. 

Αυτό που τόνισαν στον ιδρυτή μας, ήταν ότι το Be Strong θα έπρεπε να διασφαλίσει μέσω ενός συμφωνητικού δωρεάς τις προϋποθέσεις λειτουργίας της γραμμής, για να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο ποιοτικό και επαγγελματικό τρόπο.

Μάλιστα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της γραμμής θα συνεχιζόταν και μετά το πέρας της δωρεάς, ζήτησαν και τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου αυτού, όπου τα βρήκε επαρκή, αφού συμφώνησαν να προχωρήσει η δωρεά με τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Η δωρεά οικονομικής ενίσχυσης από το Ίδρυμα τελικά εγκρίθηκε στις 21/09/2015, όπου θα κάλυπτε όλα τα πάγια έξοδα του ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, από τον Ιούνιο 2015 έως και τέλη Νοεμβρίου 2015, καθώς και τη μισθοδοσία των ειδικών ψυχικής υγείας, που μερίμνησε ο ιδρυτής γι’ αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τέλος Μαΐου του 2016, όταν θα είχε γίνει η μεταφορά της γραμμής 1069 στον άλλο σύλλογο. 

Επομένως ο δωρεοδόχος για 6 μήνες δεν θα επωμιζόταν ένα επιπλέον έξοδο, που αφορούσε τη μισθοδοσία ειδικών ψυχικής υγείας, κόστους 12.000 ευρώ και η απορρόφηση της όλης δομής θα γινόταν με ομαλό τρόπο. 

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο δινόταν η χρονική ευκαιρία στο δωρεοδόχο, να μεριμνήσει για εξεύρεση οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία της γραμμής 1069, πέραν του Μαΐου. 

Βέβαια υπήρχε και ένα άλλο πλεονέκτημα καθότι το ταμειακό τους απόθεμα, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, όσο αφορούσε τη βιωσιμότητα του συλλόγου. 

Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με το γεγονός ότι αναγνώριζαν το έργο που προσφέρει η γραμμή, 1069, μας έκαναν να τους εμπιστευτούμε και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς...    

Μετά από πολλές συναντήσεις που είχε ο ιδρυτής μας με την πρόεδρο του συλλόγου δωρεοδόχο, από τον Ιούνιο, συμφώνησαν σε όλα τα επίπεδα και υπέγραψαν το συμφωνητικό δωρεάς στις 12/10/2015, με όλες τις λεπτομέρειες, που ήταν και το προαπαιτούμενο από πλευράς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ώστε να ξεκινήσει η δωρεά.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι ο σύλλογος θα υπέγραφε νέα σύμβαση έργου με τους 4 ειδικούς ψυχικής υγείας της γραμμής 1069 για 6 μήνες, όπου και θα ολοκληρωνόταν η συγκεκριμένη δωρεά. 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα κατέθετε κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου, την μισθοδοσία παρόλο που η δωρεά είχε εγκριθεί στην οργάνωση Be Strong, πράγμα που επιβεβαιώθηκε προς αυτούς και τηλεφωνικά από τον υπεύθυνο διαχειριστή της δωρεάς του Ιδρύματος, καθότι ήταν έκδηλη η ανησυχία και η καχυποψία τους από την αρχή. 

Εκτός αυτού προκειμένου να κατευνάσουμε τις ανησυχίες τους, ο συγκεκριμένος όρος, αναγραφόταν και στο συμφωνητικό δωρεάς από μέρους μας.   

Η ανησυχία τους αυτή εκδηλώθηκε και στους ειδικούς ψυχικής της γραμμής 1069, στη σχετική συνάντηση που έγινε στην οργάνωσή μας αρχές Νοέμβρη 2015, στα πλαίσια γνωριμίας του προσωπικού, από το στόμα της ίδιας της πρόεδρου, αμφισβητώντας έτσι εν απουσία του ιδρυτή μας, την αξιοπιστία του.  

Η συμφωνία ανέφερε επίσης ότι η μεταφορά της γραμμής 1069, θα γινόταν 1 Δεκεμβρίου 2015, στα νέα γραφεία του συλλόγου – δωρεοδόχου, αφού από Ιούνιο που είχαμε τις πρώτες συζητήσεις μας ανέφεραν ότι ήταν προγραμματισμένο να αλλάξουν χώρο μέσα Οκτωβρίου. 

Θα πήγαιναν σε μεγαλύτερο χώρο, ώστε εκεί θα μπορούσαν να απορροφήσουν τη δομή της γραμμής 1069, πιο εύκολα, καθότι δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στα ήδη υπάρχοντα γραφεία τους. 

Εμείς αποφασίσαμε με όποιο κόστος συνεπαγόταν αυτό σε επίπεδο παγίων εξόδων, να περιμένουμε 6 μήνες, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα κάλυπτε τα έξοδα αυτά, αφού ο κοινός στόχος όλων ήταν η βιωσιμότητα της γραμμής. 


Η αξιοπιστία κρίνεται εκ των πράξεων και όχι εκ των υπογραφών ή των λόγων…
       
Στις 30 Νοεμβρίου του 2015 πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση στα γραφεία του δωρεοδόχου, για τα πρακτικά της υλοποίησης, της μεταφοράς της γραμμής 1069, στα νέα γραφεία του συλλόγου τον μήνα Δεκέμβριο όπως είχε συμφωνηθεί.   

Στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρόντες ο ιδρυτής μας και εκπρόσωπος του Be Strong, Παναγιώτης Μιχαήλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου-δωρεοδόχου η γενική γραμματέας και η πρόεδρος.

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος του δωρεοδόχου συλλόγου και ανακοίνωσε στον ιδρυτή μας, ότι είχε πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, αποφασίζοντας ότι τελικά δεν επιθυμούν να αναλάβουν την συνέχιση λειτουργίας της γραμμής 1069, με προβαλλόμενο λόγο την οικονομική αδυναμία τους, για την περαιτέρω συνέχιση της πέραν του Μαΐου 2016, όπου θα ολοκληρωνόταν η δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος...

Αυτή η απόφασή τους, ανέτρεπε τα πάντα και οι χρόνοι είχαν στενέψει, αφού τον Δεκέμβριο έπρεπε να αποχωρήσουμε από τα γραφεία μας στην Κυψέλη.

Εκτός αυτού, στη συνέχεια μας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας και αναστάτωση, ενώ έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα προς κάποια κατεύθυνση, για να μην επιβαρυνθούν την όλη κατάσταση οι άνθρωποι που μας καλούσαν στην γραμμή 1069 και ζητούσαν υποστήριξη.

Από την αναμονή αυτή των 6 μηνών η οργάνωσή μας ζημιώθηκε, αφού δημιουργήθηκαν έξοδα 20.000 ευρώ (πάγια, μισθοδοσία, τηλεπικοινωνιακά κόστη κ.α.) και στη συνέχεια αδυναμία πληρωμής τους κατά το ήμισυ. 

Εάν από τον Ιούνιο που έγινε η πρώτη προσέγγιση μας δήλωναν ότι δεν τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη πρόταση, δεν θα χρειάζονταν να περιμένουμε 6 μήνες, με όλες τις συνέπειες. 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ολοκληρώσει τον Νοέμβριο του 2015, την πρώτη εντολή πληρωμής, που αφορούσε τα έξοδα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. 

Με την μονομερή λύση του συμφωνητικού, έπαυε ο αρχικός στόχος της δωρεάς που ήταν η βιωσιμότητα της γραμμής 1069 και έτσι αναγκάστηκε το Ίδρυμα να «παγώσει» τη δεύτερη εντολή πληρωμής, δηλ τη δωρεά, έως ότου καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, για το τι πρόκειται να κάνουμε για την επιβίωση της γραμμής. 

Κατόπιν αυτού δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, αλλά και τα έξοδα του Δεκεμβρίου, που αναγκαστήκαμε να μείνουμε στον ίδιο χώρο, με τα αντίστοιχα έξοδα σε εξέλιξη.


Μεταφορά της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069 σε ιδιόκτητο χώρο…

Η πρόταση η οποία καταθέσαμε άμεσα αλλά και ως μοναδική λύση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν η μεταφορά μας από την Κυψέλη όπου μισθώναμε το οίκημα των 180 τ.μ., σε ένα νέο χώρο στο Γαλάτσι, που μας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της οργάνωσης αλλά και της γραμμής 1069, από τον ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ, με ταυτόχρονη μείωση των ειδικών ψυχικής υγείας.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο τα έξοδα για την λειτουργία της γραμμής 1069, μειώνονται τα ετήσια έξοδα κατά 20.000 ευρώ δηλ. κατά 50%, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε και πέραν της δωρεάς του Ιδρύματος, τον Μάιο του 2016.

Η μεταφορά αυτή πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 20/12/2016 έως 31/12/2016.  

Η γραμμή 1069 σταμάτησε να λειτουργεί στις 31/12/15 και ξεκίνησε πάλι την λειτουργία της κανονικά από τις 11/1/2016, μετά από διακοπή 10 μερών, λόγω επίλυσης τεχνικών θεμάτων.

Η διακοπή αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά από 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της γραμμής, για τις ανάγκες της μεταφοράς της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε ένα ιδιόκτητο, νέο, άνετο και όπως πάντα φιλκό χώρο για τις ανάγκες της οργάνωσης, που παραχωρήθηκε. 

Πέραν της υποστήριξης μέσω των τεχνολογιών της επικοινωνίας, δίνεται η δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο που εμπλέκεται με τον καρκίνο, να επισκεφτεί το χώρο μας να γνωριστούμε από κοντά και να υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας. 

Ο χώρος είναι φτιαγμένος με πολύ μεράκι και αγάπη για τον άνθρωπο.

Τον χώρο τον επιμελήθηκε προσωπικά ο ιδρυτής της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, Παναγιώτης Μιχαήλ, έχοντας ως κριτήριο τι ο ίδιος θα ήθελε ως ασθενής του καρκίνου, να έχει. Στον χώρο μας πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες και παρέχονται υπηρεσίες όπως:

  • Aτομική θεραπεία.
  • Συμβουλευτική.
  • Θεραπευτικές ομάδες.
  • Ομάδες Ψυχοδράματος

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε ραντεβού μαζί μας, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 1069.      


Τρόποι υποστήριξης του έργου μας...

Αν επιθυμείτε να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 8695111 ή να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω:

  • Να εγγραφείτε ως μέλος - φίλος του Be Strong.
  • Να προσφέρετε τις δωρεές σας μέσω τραπέζης. Μπορείτε να τις κάνετε στον τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης, στην Τράπεζα Πειραιώς, απευθείας από το ταμείο της τράπεζας στο αριθμό λογαριασμού 5077-038136-241 ή μέσω web-banking IBAN: GR29 0172 0770 0050 7703 8136 241 και για τις  διεθνείς συναλλαγές ο κωδικός είναι: SWIFT BIC: PIRBGRAA.

BeStrong.org.gr - 18.01.16