Νέα
Νέα της οργάνωσης

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Who is Who...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον ιδρυτή της οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ", Παναγιώτη Μιχαήλ, από  τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο "Who is Who" της Ευρώπης, αφού επιλέγει ως προσωπικότητα, όπου η βιογραφία του και κατά συνέπεια το έργο του, θα δημοσιευτεί στην 6η έκδοση του 2010, που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές του 2011. Η επιλογή έγινε κατόπιν ανώνυμης σύστασης από διακεκριμένο μέλος, που ήδη υπάρχει η βιογραφία του ως σημαντική προσωπικότητα δημοσιευμένη στο "Who is Who".
 
 
Τι είναι το Who is Who; 
 
Οι εγκυκλοπαίδειες βιογραφιών με τον τίτλο "Who is Who" έχουν παράδοση άνω των 150 ετών στην Ευρώπη. Οι ρίζες τους παγκοσμίως φτάνουν όμως πολύ βαθύτερα στο παρελθόν - έως τον πρώτο αιώνα π.Χ. Οι περιγραφές του βίου διάσημων συγκαιρινών προσώπων αποτελούσαν ήδη από το παρελθόν το θεμέλιο επιστημονικών εργασιών. Τέτοιου τύπου πρώιμα έργα αναφοράς εμφανίστηκαν κατά πάσα πιθανότητα στους φιλοσοφικούς κύκλους των Αλεξανδρινών.
 
Tα συγγραφικά έργα Who is Who αποτελούν εδώ και δεκαετίες αναγνωρισμένη βάση δημοσιογραφικής και επιστημονικής εργασίας. Μέσω των διεθνών σχέσεων και διασυνδέσεων εκδηλώνεται ενδιαφέρον για προσωπικότητες από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής σε διεθνές επίπεδο.
 
Το Who is Who με τις διαρκώς ενημερωμένες συνοπτικές βιογραφίες και τις σημαντικές βασικές πληροφορίες αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για προσωπικές συναντήσεις και επαγγελματικές επαφές. Ωστόσο, το Who is Who δεν είναι απλώς ένα απαραίτητο έργο αναφοράς για δημοσιογράφους και επιστήμονες και μια αξιόλογη πηγή πληροφοριών για φορείς αποφάσεων στον χώρο της πολιτικής και της επιστήμης.
 
 
"Hübners Who is Who"
 
Το 1976 - 1977 ο Ralph Hübner ξεκίνησε την έκδοση μιας νέας γερμανόφωνης εγκυκλοπαίδειας προσωπικοτήτων: Η πρώτη έκδοση του Who is Who στην Αυστρία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της μπλε ελβετικής σειράς του Who is Who (σήμερα: Σειρά Hübners Who is Who).
 
Οι δραστηριότητες του εκδοτικού οίκου το 2005 επεκτείνονται στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα. Τα συγγραφικά έργα της σειράς Hübners Who is Who εμφανίζονται κατά βάση στην εκάστοτε εθνική γλώσσα, επειδή στις χώρες όπου εκδίδονται έχουν μόνιμο και πιστό αναγνωστικό κοινό.
 
Οι βιογραφικές πληροφορίες εξακριβώνονται άμεσα από τις αναφερόμενες προσωπικότητες και ενημερώνονται διαρκώς. Οι αντιπροσωπευτικοί τόμοι της σειράς Hübners Who is Who είναι δεμένοι με μπλε λινό ή δέρμα και φέρουν το χρυσό έμβλημα του εκδοτικού οίκου Who is Who Ελβετίας. Αυτή η εμφάνιση έχει αποτελέσει μοναδικό χαρακτηριστικό στη ροή του χρόνου.
 
 
Πως γινεται η προεπιλογη των προσωπων;
 
Ήδη κατά την προεπιλογή των προσώπων που εξετάζονται ως ενδεχόμενες νέες προσωπικότητες του Who is Who εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια. Ο δρόμος που οδηγεί στην επιλογή βασίζεται σε δημοσιογραφικά θεμελιωμένη έρευνα, η οποία στηρίζεται εδώ και δεκαετίες σε ακρογωνιαίους λίθους διαπιστωμένης αξιοπιστίας. Ένας από αυτούς είναι οι ίδιες οι προσωπικότητες του Who is Who, που προσφέρουν τις συστάσεις τους.
 
Ένας ακόμα είναι οι ανεξάρτητες ιδιωτικές έρευνες που προσανατολίζονται στις ανάγκες πληροφόρησης του κοινού: Εντατική παρατήρηση των μέσων ενημέρωσης και εξέταση έργων αναφοράς/αρχείων συγκεκριμένων κλάδων: Μέσα ενημέρωσης, Τύπος, ειδικές εκδόσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, Συντακτικές ομάδες του Who is Who και συντάκτες, Αρχείο Who is Who, Ατομικές έρευνες μέσω του τμήματος ερευνών και συστάσεις, Αρχείο διάσημων
σύγχρονων προσωπικοτήτων.
 
 
Κάθε ποτε εκδιδεται;
 
Κατόπιν εκτεταμένων ερευνητικών εργασιών, παρουσιάζεται μια νέα έκδοση Who is Who κάθε 18 μήνες για την Αυστρία, και ετησίως για τη Γερμανία, Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία και την Ελλάδα. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ακρίβεια των συγγραφικών έργων, ο εκδοτικός οίκος διαθέτει ένα διεθνώς οργανωμένο δίκτυο υπεύθυνων διενέργειας συνεντεύξεων, το οποίο αποτελούν περίπου 150 συνεργάτες. Ως εκ τούτου, είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος Who is Who στην Ευρώπη.
 
 
Εν κατακλείδι…
 
Τα συγγραφικά έργα Who is Who παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε αποκλειστικές προσωπικές πληροφορίες για προσωπικότητες από όλους τους τομείς του δημόσιου βίου και προσφέρουν παράλληλα μια δυναμική και διδακτική προσέγγιση της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς πίσω από κάθε επιχείρηση ή κάθε οργανισμό βρίσκεται ένας άνθρωπος, ένας φορέας αποφάσεων, η κατοχή αυτών των προσωπικών πληροφοριών είναι απαραίτητη για την επικοινωνία. Διευκολύνει την επίτευξη επαφών σε όλους τους τομείς του καθημερινού βίου.
 
Φυσικά, το Who is Who είναι επίσης ένα έργο αναφοράς για όλη την οικογένεια, το οποίο αποτελεί πηγή γνώσης ενδιαφερόντων στοιχείων για άλλους ανθρώπους, για γεγονότα που παρουσιάζονται στην τηλεόραση ή αναφέρονται καθημερινά στον τύπο, όπως π.χ. για καλλιτέχνες, επιστήμονες, κορυφαία διευθυντικά στελέχη ή πολιτικούς. Τέλος, οι σταδιοδρομίες των επιτυχημένων ανθρώπων έχουν χαρακτήρα προτύπου για τη νεολαία όσον αφορά τις δυνατότητες εκπαίδευσης, καθώς και τις προοπτικές εξέλιξης και επιτυχίας. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.whoiswho-verlag.gr


BeStrong.org.gr - 29.03.14