Νέα
Νέα της οργάνωσης

Ένας ασυνήθης ήρωας, ανάμεσά μας!

Πολιτιστικός οδηγός Θεσσ/κης

Όπου κι αν κοιτάξεις σήμερα, θα βρεις μιντιακούς θρύλους και υπερήρωες. Άλλοι σκαρφαλώνουν σε τοίχους, άλλοι πετούν στο διάστημα, κάποιοι τρίτοι μπορούν να μεταφερθούν με τηλεκίνηση ή ακόμη και να διαβάσουν τη σκέψη σου.

Όλοι τους δυστυχώς φικτίφ. Να όμως, που καμιά φορά στη ζωή συναντάς εκείνους, που αν και οι δυνάμεις τους φαινομενικά δεν έχουν τίποτε το σούπερ, εντούτοις καταφέρνουν να τα βάλουν με θεόρατους εχθρούς, ορατούς και μη. Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Μιχαήλ.

Κυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στη Γερμανία το 1967. Αθλητής ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής, το 1984 μένει εντελώς ξαφνικά παράλυτος από σπάνια πάθηση του νευρικού συστήματος χωρίς ποτέ να βρεθεί η αιτία.

Η ιατρική δεν μπορούσε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το μέλλον και την εξέλιξη της ασθένειας του. Η αγάπη του για τη ζωή και τον αθλητισμό όμως, ήταν πολύ δυνατή. Η δε πίστη του δυνατότερη. Με πολύ γυμναστική κατάφερε να ξεπεράσει μέσα σε 8 μήνες την ασθένεια του και να διαψεύσει τα ιατρικά προγνωστικά.

Ένα χρόνο μετά, το 1985, ήταν ήδη πρωτοετής φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) από όπου αποφοίτησε το 1990 με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική. Παράλληλα εξειδικεύτηκε ως aerobic instructor και personal fitness trainer.

Είναι καθηγητής από το 1996 έως και σήμερα, στη μεγαλύτερη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης καθηγητών aerobic & fitness στην Ελλάδα (I.A.F.A. COLLEGE). Εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματιών γυμναστών στο aerobic & fitness από το 1995. Μέλος της επαγγελματικής ομάδας επίδειξης aerobic του I.A.F.A. με πολλές τηλεοπτικές συμμετοχές σε διάφορες εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Αρθρογράφος και ειδικός συνεργάτης σε περιοδικά με θέματα του aerobic & fitness.

Στο ζενίθ της καριέρας του, το 1997, προσεβλήθη από καρκίνο των όρχεων, μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, που ωστόσο κρίθηκε ως ιάσιμη. Αφού έκανε ότι χρειαζόταν από ιατρικής πλευράς αντιμετώπισε την ασθένεια πάλι μέσω της σωματικής άσκησης. Έχοντας δίψα για ζωή, ακλόνητη πίστη, με επιμονή, υπομονή και πολύ γυμναστική ξεπέρασε και αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, τον δεύτερο σκόπελο της ζωής του.


Ντόγια Καρολίνη
Πολιτιστικός οδηγός Θεσσ/κης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2008


BeStrong.org.gr - 29.03.14