Νέα
Νέα της οργάνωσης

Συνάντηση ΜΚΟ & Υπουργείου Υγείας για τον καρκίνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008 παρουσιάστηκε από τη Μονάδα Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το προσχέδιο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΑΡΚΙΝΟ, στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της επιστημονικής κοινότητας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με τον καρκίνο.

Η όργανωσή "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή μας, Παναγιώτη Μιχαήλ.

Είναι η πρώτη φορά που το κράτος καταθέτει επίσημα ένα  εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επικρότησαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου υγείας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναγκαιότητα και τις προτεραιότητες υλοποίησης των δράσεων που προτείνονται καθώς και η επέκταση τους βάσει των σημερινών αναγκών και ελλείψεων του συστήματος υγείας για τον καρκίνο.

Η συνεισφορά των εμπλεκομένων φορέων και ΜΚΟ στην αποτελεσματική υλοποίηση του εθνικού αυτού στόχου είναι σπουδαία και πολύτιμη!

Τα υπουργείο υγείας αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτή, ζήτησε μετά την κατάθεση του προσχεδίου, τις προτάσεις και τα σχόλια των εμπλεκομένων φορέων και ΜΚΟ. Η συνάντηση έκλεισε με την ευχή όλων, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να έχει συνέχεια ώστε να υλοποιηθεί και να μην μείνει στα συρτάρια των υπευθύνων!


BeStrong.org.gr - 29.03.14