Νέα
Νέα της οργάνωσης

«Be Strong… Be There...»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου 2014

Πρόσκληση

Την Κυριακή 1 του Ιουνίου του 2014, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου, 32.500.000 επιζώντες σε όλο τον κόσμο, θα ενωθούμε για να δείξουμε στον κόσμο, πως είναι η ζωή μετά τον καρκίνο…

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την  διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική…

Σας προσκαλούμε, στη δική μας φετινή εκδήλωση, την Κυριακή 1 του Ιουνίου του 2014, με τίτλο: «Be Strong… Be There..», στις 20.30 μ.μ., στο Θησείο και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αποστόλου Παύλου & Πουλοπούλου, γωνία στο παρκάκι. 

Αποφασίσαμε λοιπόν, η φετινή μας εκδήλωση να είναι εντελώς απλή, αυθόρμητη… και της τελευταίας στιγμής!

Έτσι απλά...

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τύπους, χωρίς στησίματα, χωρίς χορηγούς, χωρίς ομιλίες από ειδικούς, χωρίς να μας πει κανένας τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να είμαστε, πως πρέπει να διαχειριστούμε τον δικό μας καρκίνο…! 

Ο καθένας έχει τη δική του δυναμική και αυτή τη δυναμική μπορούμε σίγουρα να τη νοιώσουμε, εάν έτσι απλά το βράδυ της Κυριακής συναντηθούμε στο Θησείο, στη ανοιχτή υπαίθρια συνάντηση των επιζώντων του καρκίνου.

Στην συνάντησή μας θα έχουμε τη  τιμή να είναι μαζί μας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, υποστηρικτής της οργάνωσής Be Strong και του έργου μας, θα κάνει πιο γευστική τη βραδιά μας, μαγειρεύοντας για όλους εμάς, έτσι απλά στο δρόμο…

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό, για το εθελοντικό του έργο, αλλά και για τη συνεισφορά του στους συνανθρώπους μας. 

«Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο. Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!» λέει ο ίδιος για τη δύσκολη προσπάθειά του.  

'Ονειρό του δωρεάν φαγητό για όλους του συνανθρώπους μας..

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, βραβεύτηκε για το έργο του, τον Ιούλιο του 2013,  από την κοινωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 "ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ".
 
Εσείς φέρτε τη παρέα σας, το ποτό σας… και όλα τα αλλά αφήστε τα πάνω μας!

Για τα μουσικά ακούσματα θα φροντίσουν οι  Muchatrela Street Band, που θα είναι μαζί μας,  για να γιορτάσουμε με χορό και με τραγούδι την καθημερινή νίκη μας !!!
 
Η εκδήλωσή μας έχει ενταχτεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org) και στόχος της είναι η αυθεντική επικοινωνία... που είναι τόσο δυσεύρετη στις μέρες μας!
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου (Νational Cancer Survivors Day) είναι μια ετήσια παγκόσμια γιορτή της ζωής, που ξεκίνησε από την Αμερική σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια γιορτάζεται παγκοσμίως.

Η πρώτη Κυριακή κάθε Ιουνίου,  είναι η μια μέρα κάθε χρόνο που έρχονται μαζί όλοι οι επιζώντες, για να τιμήσουν όλους όσους ζουν με ιστορικό καρκίνου.

«Επιζών, είναι κάποιος που ζει με ιστορικό καρκίνου, από τη στιγμή της διάγνωσης για το υπόλοιπο της ζωής», σύμφωνα με το Ίδρυμα National Cancer Survivors Day.

Χιλιάδες άνθρωποι σε εκατοντάδες κοινότητες σε όλη την ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις για αυτή τη μέρα για να τιμήσουν τους επιζώντες του καρκίνου και να δείξουμε ότι υπάρχει ζωή μετά τη διάγνωση του καρκίνου και αυτό είναι κάτι για το οποίο οφείλουμε να γιορτάσουμε. 

Οι δραστηριότητες θα είναι τόσο διαφορετικές, όσο και οι κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθούν τα γεγονότα και θα περιλαμβάνουν παρελάσεις, καρναβάλια, περίπατους, αγώνες, εκθέσεις τέχνης, εκθέσεις για την υγεία και πολλά άλλα.  Θα υπάρχει το γέλιο και τα δάκρυα, κραυγές χαράς και στιγμές με σιωπηλό στοχασμό, θα υπάρχει επίσης ελπίδα για το μέλλον και δύναμη για το σήμερα, μουσική, χορό, ΖΩΗ!
 
«Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν πολύ αρνητικές ιδέες για τη ζωή μετά τον καρκίνο…», λέει ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος.  «Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ζωή μετά τον καρκίνο από ό, τι ποτέ πριν.  Οι επιζώντες μας δείχνουν ότι η ζωή μετά τον καρκίνο μπορεί να είναι σημαντική, συναρπαστική και να γεμίζουν με χαρά, την κάθε τους στιγμή.» 

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου μια ευκαιρία για τους επιζώντες του καρκίνου να συναντηθούμε και να γιορτάσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα.  

Υπάρχει ζωή μετά τον καρκίνο.  Μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως πριν από τον καρκίνο, αλλά μπορεί να είναι όμορφη και μερικές φορές ακόμα καλύτερα από ό, τι πριν.  Και αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να γιορτάσουμε!  

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου με τον τίτλο «Ιστορίες Δύναμης», από την Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”, τον Ιούνιο του 2011.  


BeStrong.org.gr - 30.05.14