Νέα
Νέα της οργάνωσης

One day to make a difference!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

«One day to make a difference!», με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 12η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο.

Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.  
 
Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού. Θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.  
 
Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί  «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», «four Elements».  
Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Παιδικά χωριά SOS, Κέντρο στήριξης Οικογένειας ΚΕ.Σ.Ο, Κέντρο Ζωής, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, «Μείνε Δυνατός» ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.  
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν & να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπως: Διαδραστικά παιχνίδια, street dancing, θέατρο δρόμου.

  • 11.00 Καλωσόρισμα και παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων από την εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού κα Σέμη Γκούφα (Γ.Γ. του διοργανωτή «Νέα Ακρόπολη»)
  • 11.10 Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου
  • 11.30 – 18.00 εργαστήριο «Τέχνη με Δαχτυλικά Αποτυπώματα» από τον διοργανωτή της Γιορτής «ΕΔΡΑ»
  • 12.00 Παρουσίαση – επίδειξη Α’ Βοηθειών από τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό»
  • 12.30 – 18.00 Ενημερωτικό παιχνίδι γνώσεων από την Μ.Κ.Ο «Κέντρο Ζωής» ενημέρωσης & προφύλαξης για το HIV με τίτλο «Παίζουμε με τον HIV?»
  • 18.00 Μουσικοχορευτικό  δρώμενο από τον διοργανωτή της Γιορτής «AIESEC»
  • 18.30  happening από τον διοργανωτή της Γιορτής «Νέα Ακρόπολη»
  • 19.00 Κλείσιμο της Γιορτής από εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού

Πληροφορίες: Σέμη Γκούφα, κιν.: 6979362166 τηλ. & Fax:  210-8677872,  e-mail: info@simetexo.gr


BeStrong.org.gr - 10.09.14