Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Στοιχηματίζει ενάντια στον θάνατό του!

Μια διαφορετική στρατηγική επιβίωσης...

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αγγλία κ ασθενής είναι ο 59χρονος Jon Matthews. Αναφέρεται ότι η διάγνωση του όγκου έγινε τον Απρίλιο του 2006 και ότι του δόθηκαν παρά μόνο λίγοι μήνες ζωής.

Όταν λοιπόν ανακοίνωσαν στον Τζων ότι δεν θα επιζούσε μέχρι το έτος 2007, αυτός στοιχημάτισε 100 λίρες ότι δεν θα πέθαινε μέχρι την 1η Ιουνίου 2008. Πράγματι επέζησε και κέρδισε 5000 λίρες (5700 ευρώ).

Μετά από αυτό ξαναστοιχημάτισε 100 λίρες ότι δεν θα πέθαινε μέχρι την 1η Ιουνίου 2009. Έτσι έγινε αυτόν τον μήνα κατά 5000 λίρες πιο πλούσιος.

Τώρα αν επιζήσει μέχρι την 1η Ιουνίου του 2010 θα κερδίσει 10000 λίρες. Βέβαια έχει κάνει διαθήκη και έχει κανονίσει τα της κηδείας του. ''Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που στοιχηματίζει για την ίδια του την ζωή'', έχει πει.

"Όταν μου ανακοίνωσαν την διάγνωση μου αυτή ήταν η θανατική μου καταδίκη. Οι γιατροί δεν είδαν άλλη τέτοια περίπτωση που επέζησε τόσο πολύ. Κανείς ασθενής δεν είχε ζήσει παραπάνω από 25 μήνες.

Εγώ έζησα 38 μήνες" είπε. Μέρος των χρημάτων θα τα διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. "Ξέρω ότι δεν θα ζήσω, οπότε δεν μπορώ και να τα ξοδέψω" είπε. Από το γραφείο στοιχημάτων ανακοίνωσε ο Graham Sharpe: ''Ποτέ δεν μας ζητήθηκε παρόμοιο στοίχημα.

Αλλά όταν ήρθε ο Τζων και μας διαβεβαίωσε ότι αυτό θα του έδινε ένα επιπλέον κίνητρο ενάντια στην ασθένειά του ανταποκριθήκαμε στην επιθυμία του. Ποτέ στα 30 χρόνια δεν χάρηκα τόσο πολύ πληρώνοντας σε έναν πελάτη τα κέρδη του''.

Ο Τζων είναι χήρος, ζει με τους ηλικιωμένους γονείς του, τους οποίους φροντίζει. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι έπρεπε να τους πει ότι θα πεθάνει.


BeStrong.org.gr - 29.03.14