Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Εφηβική ενσυναίσθηση...

Ξύρισαν τα κεφάλια τους για να στηρίξουν τον συμμαθητή τους

Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησαν μαθητές ιδιωτικού σχολείου στο Παραλίμνι οι οποίοι ξύρισαν το κεφάλι τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους, Αντώνη, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. 


Συγκεκριμένα, μετά από άδεια που πήραν από την Διεύθυνση του Σχολείου, οι μαθητές ετοίμασαν μια εκδήλωση-έκπληξη στον Αντώνη Αντωνίου και τον πατέρα του Κώστα.

Μιλώντας στο SigmaLive, o κ. Αντωνίου ανέφερε ότι το προσωπικό του Μακάριου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Αντώνης, έδωσε άδεια για μερικές μόνο ώρες στο παιδί του για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές. 

Έκπληκτος, ο κ. Αντωνίου και ο γιος του είδαν τους μαθητές να κάθονται στην αυλή του σχολείου και να ξυρίζουν τα κεφάλια τους. Ο Αντώνης έχασε τα μαλλιά του λόγω της χημειοθεραπείας στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα και όπως αναφέρει ο αδελφός του Γιώργος, «στην αρχή ντρεπόταν». 

Μέσα από αυτή την κίνηση το Σχολείο έδειξε στον Αντώνη ότι δεν πρέπει να ντρέπεται και πως έχει τη στήριξη όλων. 

Η αδερφή του Αντώνη, Έλενα Αντωνίου, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές αλλά και τους γονείς που έδωσαν την έγκριση τους. «80% οι πιθανότητες να τα καταφέρει το παιδί μου». 

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, ο Αντώνης πάσχει από Λέμφωμα Hodgkin το οποίο ανακάλυψαν όταν η γιαγιά του 13χρονου, η οποία είναι κομμώτρια, αποφάσισε να τον κουρέψει. 

«Τότε ήταν που εντοπίσαμε κάτι ύποπτο», είπε. Αμέσως η οικογένεια Αντωνίου έσπευσε σε γιατρό για να μάθει περισσότερες πληροφορίες. 

Κατά την επίσκεψή τους στο Μακάριο ενημερώθηκαν για την ασθένεια που «χτύπησε» τον Αντώνη και ακολούθως ταξίδεψαν στην Γερμανία για θεραπεία. 

Εδώ και δύο μήνες, ο Αντώνης νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου δέχεται χημειοθεραπεία και σε 10 μέρες θα επιστρέψει στην Γερμανία για εξέταση. 


BeStrong.org.gr - 19.09.14