Νέα
Ιατρικά Θέματα

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    • 09
      ΣΕΠ
      2014

      Όπλο κατά του καρκίνου οι τομάτες

      Οι άνδρες που τρώνε περισσότερες από δέκα μερίδες τομάτας σε εβδομαδιαία βάση μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη κατά 18%, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention»...

      περισσότερα
    • 09
      ΙΟΥΝ
      2014

      Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του νεφρού

      Οι γυναίκες που τρώνε πολλές ντομάτες και άλλα πλούσια σε λυκοπένη φρούτα και λαχανικά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Η λυκοπένη (ή λυκοπένιο) είναι μία αντιοξειδωτική...

      περισσότερα
    • 19
      ΦΕΒ
      2013

      Τηγανητά και καρκίνος του προστάτη

      Οι άντρες που καταναλώνουν τηγανητά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, αυξάνουν κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το junk food όπως οι τηγανητές πατάτες, το τηγανητό κοτόπουλο...

      περισσότερα
    • 28
      ΙΑΝ
      2012

      Ουσία στο λάχανο καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών

      Μία ουσία που υπάρχει στο λάχανο μπορεί να καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και οδηγώντας τα στον θάνατο, αναφέρει η επιθεώρηση «BioMed Central». Η ουσία λέγεται διινδολυλμεθάνιο...

      περισσότερα
    • 22
      ΙΑΝ
      2012

      Καρότα, σέλερι αναχαιτίζουν τον καρκίνο στο έντερο

      Τα καρότα θεωρούνται απαραίτητα για υγιή μάτια και το σέλερι είναι γνωστό για τις διαιτητικές ιδιότητές του. Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι και τα δύο διαθέτουν μία ουσία η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου στο παχύ έντερο...

      περισσότερα
    • 12
      ΙΑΝ
      2012

      Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας απ’ τα πολλά λουκάνικα

      Την προσοχή όσων τρώνε καθημερινά επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, εφιστούν σουηδοί επιστήμονες. Σε ανάλυση στοιχείων από περισσότερους από 6.500 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική αυτή αυξάνει τον...

      περισσότερα
    • 05
      ΑΠΡ
      2009

      Το μπρόκολο, ασπίδα για το στομάχι...

      Το μπρόκολο φαίνεται ότι δεν αρέσει καθόλου στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα μικρόβιο που ζει στο στομάχι και ενοχοποιείται για γαστρίτιδες, έλκη και καρκίνους. Η προστατευτική...

      περισσότερα
    • 29
      ΜΑΡ
      2009

      Μανιτάρια & πράσινο τσάι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου...

      Οι γυναίκες που τρώνε άφθονα μανιτάρια και πίνουν πράσινο τσάι στα πλαίσια της διατροφής τους μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με στοιχεία...

      περισσότερα
    • 26
      ΜΑΡ
      2009

      Όχι στα καυτά ροφήματα...

      Αν πίνετε καθημερινά ζεστό τσάι, προσέξτε τη θερμοκρασία του. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όταν καταναλώνεται πολύ καυτό (πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου), μπορεί να αυξήσει σημαντικά...

      περισσότερα
    • 21
      ΜΑΡ
      2009

      Τα οφέλη & οι κίνδυνοι του αλκοόλ...

      Η κατανάλωση οινοπνευματωδών και η σύνδεσή της με την υγεία αποτελούν ένα από τα πιο «δημοφιλή» θέματα της ιατρικής έρευνας. Ένα απλό σερφάρισμα σε μια μηχανή αναζήτησης...

      περισσότερα
    • 21
      ΜΑΡ
      2009

      Τελικά τι ισχύει για το κρασί;

      Αν είστε τακτικοί αναγνώστες των επιστημονικών θεμάτων και δη των θεμάτων υγείας, θα πρέπει να αισθάνεστε το τελευταίο διάστημα σύγχυση- αν όχι αγανάκτηση- και θα έχετε απόλυτο δίκιο...

      περισσότερα
    • 01
      ΙΑΝ
      2009

      Κουκούτσια σταφυλιού κατά καρκίνου

      Ουσία που βρίσκεται στα κουκούτσια του σταφυλιού μπορεί να εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο...

      περισσότερα