ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
-
09ΣΕΠ2014
Όπλο κατά του καρκίνου οι τομάτες
Οι άνδρες που τρώνε περισσότερες από δέκα μερίδες τομάτας σε εβδομαδιαία βάση μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη κατά 18%, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention»...
-
09ΙΟΥΝ2014
Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του νεφρού
Οι γυναίκες που τρώνε πολλές ντομάτες και άλλα πλούσια σε λυκοπένη φρούτα και λαχανικά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Η λυκοπένη (ή λυκοπένιο) είναι μία αντιοξειδωτική...
-
19ΦΕΒ2013
Τηγανητά και καρκίνος του προστάτη
Οι άντρες που καταναλώνουν τηγανητά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, αυξάνουν κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το junk food όπως οι τηγανητές πατάτες, το τηγανητό κοτόπουλο...
-
28ΙΑΝ2012
Ουσία στο λάχανο καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών
Μία ουσία που υπάρχει στο λάχανο μπορεί να καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και οδηγώντας τα στον θάνατο, αναφέρει η επιθεώρηση «BioMed Central». Η ουσία λέγεται διινδολυλμεθάνιο...
-
22ΙΑΝ2012
Καρότα, σέλερι αναχαιτίζουν τον καρκίνο στο έντερο
Τα καρότα θεωρούνται απαραίτητα για υγιή μάτια και το σέλερι είναι γνωστό για τις διαιτητικές ιδιότητές του. Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι και τα δύο διαθέτουν μία ουσία η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου στο παχύ έντερο...
-
12ΙΑΝ2012
Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας απ’ τα πολλά λουκάνικα
Την προσοχή όσων τρώνε καθημερινά επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, εφιστούν σουηδοί επιστήμονες. Σε ανάλυση στοιχείων από περισσότερους από 6.500 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική αυτή αυξάνει τον...
-
05ΑΠΡ2009
Το μπρόκολο, ασπίδα για το στομάχι...
Το μπρόκολο φαίνεται ότι δεν αρέσει καθόλου στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα μικρόβιο που ζει στο στομάχι και ενοχοποιείται για γαστρίτιδες, έλκη και καρκίνους. Η προστατευτική...
-
29ΜΑΡ2009
Μανιτάρια & πράσινο τσάι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου...
Οι γυναίκες που τρώνε άφθονα μανιτάρια και πίνουν πράσινο τσάι στα πλαίσια της διατροφής τους μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με στοιχεία...
-
26ΜΑΡ2009
Όχι στα καυτά ροφήματα...
Αν πίνετε καθημερινά ζεστό τσάι, προσέξτε τη θερμοκρασία του. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όταν καταναλώνεται πολύ καυτό (πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου), μπορεί να αυξήσει σημαντικά...
-
21ΜΑΡ2009
Τα οφέλη & οι κίνδυνοι του αλκοόλ...
Η κατανάλωση οινοπνευματωδών και η σύνδεσή της με την υγεία αποτελούν ένα από τα πιο «δημοφιλή» θέματα της ιατρικής έρευνας. Ένα απλό σερφάρισμα σε μια μηχανή αναζήτησης...
-
21ΜΑΡ2009
Τελικά τι ισχύει για το κρασί;
Αν είστε τακτικοί αναγνώστες των επιστημονικών θεμάτων και δη των θεμάτων υγείας, θα πρέπει να αισθάνεστε το τελευταίο διάστημα σύγχυση- αν όχι αγανάκτηση- και θα έχετε απόλυτο δίκιο...
-
01ΙΑΝ2009
Κουκούτσια σταφυλιού κατά καρκίνου
Ουσία που βρίσκεται στα κουκούτσια του σταφυλιού μπορεί να εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο...