Η Οργάνωση
Δραστηριότητες
Αξιοποίηση τηλεπικοινωνιών

Τεχνολογική αξιοποίηση της επικοινωνίας

Από τον Ιανουάριο του 2010, με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, με το τετραψήφιο πρόθεμα 1069.

Κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο υποστήριξης για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Μέσω της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, όλοι οι πολίτες μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους 5 ειδικούς ψυχικής υγείας, 5 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες το 24ωρο, ώστε να πάρουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζονταν. Συνολικά το 2010 ήρθαν σε επικοινωνία με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, 1580 πολίτες από ολόκληρη ελληνική επικράτεια.

Η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, είχε σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, το έτος 2010 υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το 2011 καθότι ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Δεκέμβριο του 2010 και εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σχετική ασφάλεια βιωσιμότητας, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας. Βασιζόμενοι μόνο στις δικές μας οικονομικές δυνάμεις η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, λειτούργησε 9 ώρες το 24ωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα και με δυο ειδικούς ψυχικής υγείας. 

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, η οργάνωσή μας με μεγάλη χαρά, ανακοίνωσε την παράταση της λειτουργίας του ωραρίου, της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, σε 24ωρη βάση, για ένα έτος, την οποία στελεχώνουν 7 επαγγελματίες ειδικοί ψυχικής υγείας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από 1η Φεβρουαρίου 2013 η γραμμή 1069, λόγο οικονομικής αδυναμίας, συντήρησης της 24ωρης λειτουργίας και για λόγους βιωσιμότητας, λειτουργεί σε 12ωρη βάση, από τις 9.00 π.μ. εως τις 21.00μ.μ. 


Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμος φορέας, μας ανάγκασε δυστυχώς, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας, κατά το ήμισυ από 1η Σεπτεμβρίου 2016. 

Έτσι από 12 ώρες ημερησίως, η γραμμή 1069, καθώς και τα γραφεία της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργούν 6 ώρες την ημέρα.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 12.000 χιλιάδες άτομα έχουν τηλεφωνήσει για να ζητήσουν υποστήριξη & βοήθεια...

Τέλος η οργάνωση “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”,  σε συνεργασία  με τον κυπριακό Σύνδεσμο Καρκινοπαθών “ΕΛΑ-ΖΩ” και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA, επέκτεινε τις υπηρεσίες της και εκτός συνόρων, παρουσιάζοντας τη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο στην Κύπρο, με τον τετραψήφιο αριθμό 1469. 

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της γραμμής 1469, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, στο αμφιθέατρο της CYTA  στη Λευκωσία, σε συνέντευξη τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Κύπρου και του προέδρου της CYTA. 

Η συγκεκριμένη δράση είχε διάρκεια ένα χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2011, έως το Σεπτέμβριο του 2012, αφού στη συνέχεια ο ΕΛΑΖΩ, παρείχε την υπηρεσία αυτόνομα από την Κύπρο. 


Ευρωπαϊκή αναγνώριση

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!


BeStrong.org.gr - 06.10.19