Νέα
Νέα της οργάνωσης

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ !!!

Greece Race for the Cure

Με μεγάλη συμμετοχή για τα ελληνικά δεδομένα, διεξήχθη και φέτος την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11.00π.μ., στο Ζάππειο, ο Δεύτερος Αγώνας Greece Race for the Cure. Περίπου 6.000 άτομα κάθε ηλικίας, γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο, φίλοι και συγγενείς έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από 26 χρόνια στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση διεθνώς με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Πρωτεργάτης είναι η οργάνωση Susan G. Κomen for the Cure, την οποία ίδρυσε η Νancy Βrinker στη μνήμη της αδερφής της, η οποία πέθανε από καρκίνο του μαστού. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα 4 χλμ. και σε περίπατο 2 χλμ.

Στόχος τους ήταν να καταστήσουν σαφές πως καρκίνος δεν σημαίνει θάνατος και να διαδώσουν το μήνυμα «πρόληψη και ενημέρωση». Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Αγώνας αποτελεί μια γιορτή για τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού.

Το Greece Race for the Cure συγκεντρώνει επίσης οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, για την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης για την πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση της νόσου, καθώς και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών που νοσούν.

Η οργάνωση "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" υποστηρίζοντας την όλη προσπάθεια, δημιούργησε την ομώνυμη ομάδα που συμμετείχε στην εκδήλωση. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, αφού μουσική που ηχούσε στον αέρα έκανε τους αγουροξυπνημένους αθηναίους να κινούνται στους ρυθμούς της.

Έβλεπε κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών, να έχουν γίνει μια μεγάλη αγκαλιά που τους ένωνε όμως ένα κοινό… η εμπειρία τους ή η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο. Ήταν μια γιορτή ζωής, μια γιορτή ελπίδας! Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την συμμετοχή σας στο κάλεσμά μας και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί βάλαμε ένα λιθαράκι, για να γίνει αυτός ο αγώνας ζωής θεσμός και στην Ελλάδα!





BeStrong.org.gr - 29.03.14