Νέα
Νέα της οργάνωσης

Η οργάνωσή μας έγινε μέλος στο ECPC

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με καρκίνο

Η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, στα πλαίσιο των στόχων της για την υπεράσπιση & διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, προχώρησε σε συνεργασία και έγινε πλήρη μέλος (08/07/2009), στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με καρκίνο, European Cancer Patient Coalition.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε η φωνή των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα, μαζί και με τις άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ήδη είναι μέλη, να γίνει πιο δυνατή στην Ευρώπη!

Από το 2003, ο ευρωπαϊκός συνασπισμός ασθενών με καρκίνο είναι η φωνή της ευρωπαϊκής κοινότητας ασθενών με καρκίνο, αντιπροσωπεύοντας τα συμφέροντα όλων των ομάδων ασθενών με καρκίνο.

Έχει καθιερωθεί για να αντιπροσωπεύσει τις απόψεις των ασθενών με καρκίνο στην ευρωπαϊκή συζήτηση υγειονομικής περίθαλψης και για να παρέχει ένα φόρουμ για τους ευρωπαϊκούς ασθενείς με καρκίνο για να ανταλλάξει τις πληροφορίες και να μοιραστεί την καλύτερες πρακτικές εμπειρίας.

Ο ευρωπαϊκός συνασπισμός ασθενών με καρκίνο, είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που εγγράφεται βάσει του ολλανδικού νόμου.

Διοικείται από μια εκλεγμένη επιτροπή εννέα μελών τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να είναι ασθενείς με καρκίνο, επιζώντες ή φροντιστές. Υπάρχει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες κοντά στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ ο διευθυντής και η γραμματεία, βρίσκονται στο Μόναχο. Το γραφείο του Προέδρου της οργάνωσης είναι στο Λονδίνο.

Η ECPC διατηρεί τους στενούς δεσμούς με τα όργανα της ΕΕ (η Επιτροπή, το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, και EMEA.

Με το ρητό του «τίποτα για μας χωρίς μας! », η ECPC αντιπροσωπεύει περισσότερες από 270 οργανώσεις σε 41 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της οργάνωσης: http://www.ecpc-online.org


BeStrong.org.gr - 29.03.14