Νέα
Νέα της οργάνωσης

Ένας χρόνος ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας χρόνος έχει περάσει, από την ίδρυση και σύσταση της νομικής μορφής  της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, που έγινε στις 05/10/2007. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας για την ευαισθητοποίηση σε θέματα καρκίνου, ήταν εντυπωσιακή.

Επίσης μέσα σε αυτό τον χρόνο πιστοποιήσαμε το πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος από την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο. Ευχαριστούμε, όσους συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικότερα όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εκείνα κονδύλια, που θα μας βοηθούσαν να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Η δραστηριοποίηση της οργάνωσης για την επίτευξη των στόχων της, έγινε με ιδία κεφάλαια των ιδρυτών της, από τις δωρεές των απλών ανθρώπων και τέλος από την εθελοντική εργασία ανθρώπων που απλά ήθελαν να βοηθήσουν! Η αρχή όμως έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Το πάθος μας για πρόσφορα στον συνάνθρωπο, ήταν πιο δυνατό από τα οποιαδήποτε κονδύλια και χωρίς αυτό δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα! Στην συνέχεια σας παραθέτουμε τις δραστηριότητές μας που πραγματοποιήθηκαν από την οργάνωσή μας μέσα σε αυτό το χρόνο:

  • Δημιουργία δικτυακού τόπου
  • Συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες
  • Διαδικτυακή εκστρατεία   
  • Ενημέρωση & πληροφόρηση
  • Ομιλίες παρακίνησης & εμψύχωσης
  • Οργάνωση συνεδρίου
  • Χορηγός επικοινωνίας
  • Παρουσία στα Μ.Μ.Ε.

Ο άμεσος επόμενος στόχος μας για το 2009, είναι η δημιουργία ενός πρότυπου σύγχρονου κέντρου πληροφόρησης & υποστήριξης για τα άτομα που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο στήριξης, που θα λειτουργεί με ένα 4 ψήφιο πρόθεμα και οποιοσδήποτε καλώντας το νούμερο αυτό, θα έχει ψυχολογική υποστήριξη & πληροφόρηση από επαγγελματίες υγείας. Τέλος θα διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος, όπου θα παρέχεται εναλλακτική σωματική δραστηριότητα (Yoga, Pilates, προγράμματα χαλάρωσης κ.α.), για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των εμπλεκομένων με καρκίνο, κατά την διάρκεια της αποθεραπείας τους!

Ήδη ο απαραίτητος χώρος έχει βρεθεί. Είναι 300 τ.μ. και έχει προσβασιμότητα αφού βρίσκεται δυο βήματα από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου. Ο χώρος αυτός μας έχει παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη αφιλοκερδώς για τα πρώτα 5 χρόνια, αφού είναι ο ίδιος ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.

Σε αυτή την χρονική περίοδο βρισκόμαστε προς αναζήτηση χορηγών, για να αναλάβουν το κόστος κατασκευής του, ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ!
 

Φιλικά
Παναγιώτης Μιχαήλ


BeStrong.org.gr - 29.03.14