Νέα
Νέα της οργάνωσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 2011

Στις 5 Ιουνίου 2011, την Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου, η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, γιόρτασε τη ζωή με άλλους 28.000.000 νικητών της ζωής σ' όλο τον κόσμο, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον πολιτιστικό/συνεδριακό χώρο Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και ώρα 17.00 μ.μ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιορτάστηκε η ημέρα αυτή, με την σχετική εκδήλωση, που είχε τίτλο: «Ιστορίες Δύναμης». Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο.

Οι ομιλητές καταθέτοντας την προσωπική τους ιστορία, που δεν ήταν μόνο οι επιζώντες του καρκίνου, αλλά και οι εμπλεκόμενοι με αυτόν (οικείο περιβάλλον, ψυχολόγοι, γιατροί), μοιράστηκαν με τους  250 συμμετέχοντες της εκδήλωσης, κομμάτια της ψυχής τους, θέλοντας να δείξουν ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική!

Σ’ όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μια ειδική κάρτα υγείας, από το όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε., ως χορηγός της εκδήλωσης, όπου μέσω αυτής μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε προνομιακές τιμές Be Strong! Επίσης ένας τυχερός στο τέλος της βραδιάς κέρδισε μετά από κλήρωση ένα 3ημερο ταξίδι για την Ιταλία, για 2 άτομα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, μια προσφορά της εταιρείας airtickets.gr!

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την συμμετοχή τους μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με το καρκίνο όπως: ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «I LIVE FOR ME», «ΠΑΛΜΟΣ», ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ «ΕΛ.Α.ΖΩ» (Ελπίζω, Αγωνίζομαι - Ζω) από την Κύπρο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οργάνωσή μας σε συνεργασία με την δικηγορική εταιρεία «Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες» (www.krystallidis.gr), η οποία αναλαμβάνει την νομική υποστήριξή μας χωρίς αμοιβή, ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να σταματήσει  οριστικά ο κοινωνικός διασυρμός και η καταρράκωση της ψυχολογίας των καρκινοπαθών, από τη δημόσια παρουσίαση της ασθένειας με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της «επάρατης» νόσου ή άλλου συνώνυμου.

Πιο συγκεκριμένα μέσω του ιδρυτή της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, Παναγιώτη Μιχαήλ, ανακοινώσαμε ότι πρόκειται στείλουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΡ και Υπουργείο Υγείας, εξώδικες δηλώσεις - διαμαρτυρίας, περί προστασίας της ανθρώπινης προσωπικότητας & αξιοπρέπειας, που ορίζεται βάση του Συντάγματος της Ελλάδος. Σε περίπτωση που δεν προστατευτούν τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά μας θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη!    

Τέλος η βραδιά έκλεισε με μουσική συναυλία, από το συγκρότημα της οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», τους "Be Strong Band", όπου ο τραγουδιστής-στιχουργός-συνθέτης Σάκης Μαξούτης, είναι ο ίδιος επιζών του καρκίνου και παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι της οργάνωσης με τον ομώνυμο τίτλο "ΜΕΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ". Οι στίχοι γράφτηκαν από μια νέα κοπέλα την Αριάνα Γιαννούλη, επιζούσα του καρκίνου, στην διάρκεια των θεραπειών, όταν σε ηλικία 25 ετών διεγνώσθη με λέμφωμα N. Hodgkin!  

Όλοι έφυγαν με έντονη συγκίνηση χαράς, χείμαρρο συναισθημάτων, ελπίδα για τη ζωή και με την ευχή ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει θεσμός ώστε να γιορτάζεται κάθε χρόνο! 





BeStrong.org.gr - 29.03.14