Νέα
Νέα της οργάνωσης

Η ζωή δεν σταµατά µε τον καρκίνο...

Εφημερίδα: Τα Νέα

«Η ζωή δεν σταµατά µε τον καρκίνο...,  απλώς αρχίζει ένας νέος κύκλος!»

ΣΑΚΗΣ ΜΑΞΟΥΤΗΣ: ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ - ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ - ΣΥΝΘΕΤΗΣ


20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στις 5 Ιουνίου θα γιορταστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Παγκόσµια Ηµέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Με µια εκδήλωση της µη κερδοσκοπικής οργάνωσης Μείνε ∆υνατός, οι νικητές της ζωής θα αποδείξουν ότι η ζωή συνεχίζεται µετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Γι’ αυτούς θα τραγουδήσει για πρώτη φορά το οµώνυµο τραγούδι «Μείνε ∆υνατός» ο τραγουδιστής - συνθέτης - στιχουργός Σάκης Μαξούτης, ο οποίος δίνει επίσης τον αγώνα κατά του καρκίνου.

  1. Παγκόσµια ηµέρα έπιζώντων του Καρκίνου. Πώς θα τη γιορτάσετε; Με πολλούς φίλους στο πολιτιστικό κέντρο «Δαΐς», σε µια εκδήλωσηπου την ιδέα της έχει αναλάβει η οργάνωση Μείνε Δυνατός.
  2. Είστε ένας από τους επιζώντες του καρκίνου; Ακολουθώ θεραπεία. Ολες οι ενδείξεις είναι θετικές και ελπίζω πως ναι.
  3. Η δική σας είναι ιστορία δύναµης; Ναι. Κάθε περίπτωση είναι µια ξεχωριστή ιστορία δύναµης.
  4. Ποια είναι η µεγαλύτερη δυσκολία στη µάχη µε την ασθένεια; Η δεκαπενθήµερη επίσκεψη στο νοσοκοµείο για εφαρµογή της θεραπείας. Οσο και αν θέλεις να ξεχάσεις δεν µπορείς, σε επαναφέρει στο πεδίο της µάχης. Αλλά κάθε φορά βγαίνεις πιο δυνατός.
  5. Υπάρχει, όµως, φως στο τούνελ… Αλίµονο αν δεν βλέπαµε, έστω λίγο, αµυδρό. Και δεν είναι µόνο για µας τους καρκινοπαθείς σήµερα, αλλά για όλους. Ας ελπίσουµε ότι κάποια µέρα, σύντοµα, θα βρούµε την έξοδό του.
  6. Από τι αντλείτε δύναµη; Από τη δίψα για ζωή. Από τη σύντροφό µου που στέκεται δίπλαµου 30 ολόκληρα χρόνιακαι την αγάπηµου για τη µουσική.
  7. Σας βοηθά, λοιπόν, η µουσική; Πάρα πολύ. Για µένα είναι, ίσως, η καλύτερη θεραπεία.
  8. Γράψατε τραγούδια µετά τη διάγνωση του καρκίνου; Την ίδια κιόλας µέρα που µου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι έχω καρκίνο. Εγραψα ένα τραγούδι και συνεχίζω να γράφω.
  9. Η ζωή έπειτα από αυτόν τον αγώνα γίνεται πιο δηµιουργική; Σε πιάνει ένας εργασιακός οίστρος και θέλεις να τα κάνεις όλα µαζί, πολλές φορές απορώ πουυπάρχει αυτή η δύναµη µέσα µου. Αυτή, ίσως, είναι η πιοδηµιουργική περίοδος της ζωής µου.
  10. Μουσικό συγκρότηµα Be Strong Band: Για ποιους θα τραγουδά; Για όλους, αλλά περισσότερο για τουςσυµπάσχοντεςκαι τους οικείους τους. Ηζωή δεν σταµατά µε τονα έχεις καρκίνο,απλώς ένας νέος κύκλος αρχίζει. Και σ’αυτή την νέα αρχή θα είµαστε δίπλα τους µε τη µουσική και τα τραγούδια µας.
  11. Γράψατε και τραγούδι για την οργάνωση μείνε ∆υνατός… Το αποφάσισα όταν διάβασα τους στίχους της Αριάννας Γιαννούλη και ένιωσατην ανάγκη να το κάνω. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, το ελπίζω. Ο κόσµος θα το κρίνει.
  12. Ποια είναι τα επόµενα µουσικά σας σχέδια; Ετοιµάζω το προσωπικό µου CD, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς κι έναν κύκλο συναυλιών σ' όλη την Ελλάδα µε τη βοήθεια της οργάνωσης Μείνε Δυνατός.
  13. Λέτε «όχι» στους χαρακτηρισµούς «επάρατη» ή «θανατηφόρος» νόσος… Πόσες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη ή εγκεφαλικά κάθε χρόνο; Δεν τις ονοµάζουµε «επάρατες» ούτε «θανατηφόρους» νόσους. Καρκίνος, απλά µε το όνοµα του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
  14. Εσείς µιλήσατε στον περίγυρό σας για τον καρκίνο ή ήταν θέµα ταµπού; Ποτέ δεν ήταν ταµπού. Πάντα το συζητώκαι απόδειξη είναι ο διάλογος που έχουµε σήµερα. Και γιατίνα είναι; Μια ασθένεια είναικαι αυτή. Με δύναµη και πίστη θα την ξεπεράσουµε.
  15. Μήπως η λέξη «καρκίνος» φοβίζει; Η άγνοια πρέπει να µας φοβίζει και όχι ο καρκίνος. Ξέρετε πόσοι δεν θαείχαν νοσήσει αν πρόσεχαντη διατροφή τους, είχανλιγότερο άγχος, καλύτερες συνθήκες ζωής;
  16. Υπάρχουν µύθοι γύρω από τον καρκίνο; Καλοί και κακοί. Αλλά σήµερα που η επιστήµη έχει προχωρήσει µε σηµαντικά όπλα στο οπλοστάσιο της,οι µύθοι ανήκουν στο µακρινό παρελθόν.
  17. Είναι σηµαντική η ευαισθητοποίηση του κόσµου; Η ευαισθητοποίηση του κόσµου είναι πολύ µεγάλη. Μην ξεχνάµε πως οι περισσότεροι έχουν αντιµετωπίσει το πρόβληµα µέσαστην ευρύτερη οικογένειάτους. Προσοχή: Αλλο ναβλέπεις γύρω σου ανθρώπουςνα σου συµπαραστέκονται και άλλο να νιώθεις ότι σε λυπούνται.
  18. Οι οργανώσεις κατά του καρκίνου βοηθούν; Προσφέρουν τεράστιο έργο. Αν δεν προσπαθούσε, για παράδειγµα, ο Παναγιώτης Μιχαήλ, δεν θα υπήρχε η τηλεφωνική γραµµή ψυχολογικής υποστήριξης 1069 των καρκινοπαθών και των οικείων τους. Τούς οφείλουµε ένα µεγάλο µπράβο.
  19. Τι θα συµβουλεύατε όσους τώρα αγωνίζονται κατά της ασθένειας; Να έχουν πίστη, δύναµη, να ακολουθούν πιστά τις ιατρικές συµβουλές, να απολαµβάνουν τη ζωή. Στον αγώνα να ξέρουνότι δενείναι µόνοι. Ο χειρότερος εχθρός είναι η κατάθλιψη. Στο κάτω κάτω, µια αρρώστιαείναι. Θα περάσει.
  20. Ποιο τραγούδι ή στίχο θα τους αφιερώνατε; Θα τους αφιέρωνα τον στίχο «Μείνε δυνατός» και το τραγούδι «Stand by me».

BeStrong.org.gr - 29.03.14