Η Οργάνωση
Ποιοί είμαστε
Ιστορικό Οργάνωσης
περισσότερα

Be Strong συνεργασία για επέκταση της γραμμής 1069

Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069 και δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, στις 1/9/2019, με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Open Health Alliance...

Ιστορικό Οργάνωσης

Εμπνευστής και δημιουργός της Μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης Φίλων Του Καρκίνου ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ο ίδιος επιζών του καρκίνου 2 φορές μέσα σε μια δεκαετία.

Το σκεπτικό της δημιουργίας της οργάνωσης, ήταν να παρέχει σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζονται, για να αντιμετωπίσουν όσο πιο ανώδυνα και χωρίς φόβο την ασθένεια. Γιατί με τον καρκίνο δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής, αλλά και το περιβάλλον του. Τα όπλα αυτά είναι η πληροφόρηση και η υποστήριξη.

Όπλα που ο ίδιος ο Παναγιώτης Μιχαήλ, δεν κατάφερε να βρει μέσα στο δεκάχρονο ταξίδι του με τον καρκίνο. Αναγκάστηκε να γίνει «φίλος» με τον καρκίνο, με αποτέλεσμα να τον μάθει καλά και να συμβιώνει μαζί του αρμονικά.

Πρώτη φορά του διεγνώσθη καρκίνος των όρχεων το 1997. Μέσα από τη δική του εμπειρία με τον καρκίνο, συνειδητοποίησε ότι οι καρκινοπαθείς, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, είχαν μεγάλη ανάγκη για αξιόπιστες - επίκαιρες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη.
 
Η ένταξη της έκφρασης «φίλων του καρκίνου», μέσα στην επωνυμία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης σαφώς και είναι μεταφορική. Ουσιαστικά οριοθετεί την νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον καρκίνο.

Δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Αντί να χάνουμε ενέργεια μέσω του φόβου, είναι προτιμότερο να ενημερωθούμε για αυτόν! Όσο πιο καλά τον γνωρίσουμε τόσο πιο εύκολα θα τον αντιμετωπίσουμε. Μέσω αυτής της νοοτροπίας, θα μπορέσουμε ως κοινωνία να ενημερωθούμε για αυτήν την ασθένεια, που όλοι στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ αποκαλούν «επάρατη νόσο». Η αλήθεια είναι ότι έχει όνομα και λέγεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Η γνώση είναι δύναμη και απωθεί βίαια κάθε φόβο, γι' αυτό ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ!


BeStrong.org.gr - 17.10.19