Η Οργάνωση
Δραστηριότητες
Αξιοποίηση διαδικτύου

Τεχνολογική αξιοποίηση του διαδικτύου


Δημιουργία δικτυακού τόπου

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της οργάνωσής μας. Δημιουργήσαμε τον δικτυακό τόπο της οργάνωσης και από τις 10/01/2008, βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bestrong.org.gr.

Μέσα από τον δικτυακό τόπο της οργάνωσης, παρέχουμε μέσω των πληροφοριών, ενημέρωση και υποστήριξη, σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη, την υγεία, την ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και σε πρακτικά θέματα, με την συλλογή πληροφοριών από έγκυρες πηγές.

Έχουν "ανέβει" έως και σήμερα άρθρα πληροφοριών που είτε γράφτηκαν, είτε επιμελήθηκαν οι επιστημονικοί συνεργάτες της οργάνωσής μας. Ο δικτυακός τόπος της οργάνωσης είναι και ένας οδηγός, αφού μέσα σε αυτήν μπορεί κάποιος να  βρει, πολύ εύκολα όλες τις οργανώσεις υποστήριξης & τους φορείς υγείας που υπάρχουν στην Ελλάδα, Κύπρο και όλο τον κόσμο.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης για πολλούς ανθρώπους, το τμήμα του δικτυακού μας τόπου με τις ιστορίες δύναμης. Ιστορίες ελπίδας που κατά διαστήματα μας στέλνουν άνθρωποι που θεραπεύτηκαν, θέλοντας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που βιώνουν τώρα τον καρκίνο.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία του διαδικτύου, παρέχουμε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει σε επαφή ακόμη και ανώνυμα, με την επιστημονική μας ομάδα μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας που έχουμε δημιουργήσει στην ιστοσελίδα μας (Chat Support).

O επισκέπτης της ιστοσελίδας, εφόσον είναι εμπλεκόμενος με τον καρκίνο, πολύ εύκολα μπορεί να έρθει σε επαφή με τους ειδικούς ψυχικής υγείας Οnline και να έχει τη βοήθεια που χρειάζεται. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους ειδικούς ψυχικής υγείας μέσω e-mail είτε μέσω chat.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα μας έως σήμερα, έχει δεχτεί 5.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του google analytics, που έχουν αντλήσει ενημέρωση-πληροφόρηση και υποστήριξη, από την οργάνωσή μας.


Δημιουργία του 1ου Διαδικτυακού Forum - Online Κοινότητα

Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δέκα μήνες μετά την λειτουργία του δικτυακού τόπου, της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, τον Νοέμβριο του 2008, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η λειτουργία του 1ου Διαδικτυακού Forum, για την υποστήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Κάτι αντίστοιχο δεν υπήρχε για τα ελληνικά δεδομένα και έχει μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι η δημιουργία αυτού του Forum, έχει προέρθει από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει πληροφόρηση & υποστήριξη, σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο. Έως σήμερα έχουν εγγραφεί πάνω από 3000 μέλη και έχουν υποστηριχτεί από το μοίρασμα των εμπειριών τους.

Από τον Απρίλιο του 2012 στα πλαίσια της αναβάθμισης της ιστοσελίδας μας, ξεκίνησε μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη Online κοινότητα.


Συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Η συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες, είναι επιβεβλημένη, εάν θέλουμε να βρισκόμαστε μέσα στις εξελίξεις και όχι απλά να είμαστε παρατηρητές. Εξ΄ άλλου η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους που βιώνουν τις ίδιες εμπειρίες με μας, είναι τόσο υποστηρικτικό μέσο, που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι που το έχουν κάνει πράξη 

Έχουμε δραστηριοποιηθεί ως οργάνωση με παρουσία, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την πληροφόρηση, την ενημέρωση, την υποστήριξη, την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και όχι μόνο. Οι κοινότητες αυτές είναι: Facebook, Flickr, You Tube, Twitter, Linked

Η παρουσία μας για 1η φορά πραγματοποιήθηκε στο social networking site fecebook τον Μάρτιο του 2008. Έως σήμερα πάνω από 70.000 έχουν γίνει μέλη μας μόνο στο Facebook μη υπολογίζοντας, τις υπόλοιπες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά μέλη ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση και υποστηρίχτηκαν από τους ειδικούς ψυχικής υγείας.


Διαδικτυακές εκστρατείες

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, για τις διαδικτυακές μας  εκστρατείες ενημέρωσης. Η πρώτη διαδικτυακή εκστρατεία ξεκίνησε τον Αύγουστο 2008 με τίτλο: "ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ… ΚΑΡΚΙΝΟΣ!" στο site go petition και στη συνέχεια στο facebook, που είχε σαν στόχο την απομυθοποίηση του καρκίνου.

Από της ίδρυση της οργάνωσης το 2007, προσπαθούμε με διάφορες πανελλήνιες δράσεις, αλλά και με την παρουσία του ιδρυτή της Παναγιώτη Μιχαήλ στα ΜΜΕ, να συμβάλλουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας ότι ο καρκίνος είναι η "επάρατη νόσος", γιατί μόνο έτσι ο Έλληνας πολίτης θα ευαισθητοποιηθεί για την πρόληψη.

Η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, έχει ξεκινήσει και επίσημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουάριου 2009, μια πανελλαδική καμπάνια-εκστρατεία, με βασικό αίτημα ο καρκίνος να αποκαλείτε με το όνομά του. Η διαδικτυακή εκστρατεία με τον τίτλο: “ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ... ΚΑΡΚΙΝΟΣ!”, στο facebook με στόχο την συλλογή υπογραφών, έως και σήμερα έχουν συναινέσει στο αίτημά μας, 19.000 χρήστες.


Ευρωπαϊκή αναγνώρση

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!


BeStrong.org.gr - 06.10.19