Η Οργάνωση
Δραστηριότητες
Επικοινωνία μέσω των ΜΜΕ

Επικοινωνία μέσω των ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο θέμα του καρκίνου, στο πως η κοινή γνώμη μπορεί να ενημερωθεί είτε αντικειμενικά, είτε υποκειμενικά σύμφωνα με τα στερεότυπα, λόγω άγνοιας του εκάστοτε δημοσιογράφου.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή της οργάνωσης στα ΜΜΕ για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε σχέση με την πρόληψη, αλλά και την απομυθοποίηση του καρκίνου, που μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύει ότι μια διάγνωση καρκίνου συνεπάγεται αυτόματα θάνατος.

Πέραν όλων των παραπάνω, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε το έργο μας, αφού μέσω της ιστοσελίδας και της  εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, απευθυνόμαστε σ’ όλο το πανελλήνιο.

Η οργάνωση μέσω του ιδρυτή της, Παναγιώτη Μιχαήλ, φιλοξενήθηκε αρκετές φορές τόσο στον έντυπο - ηλεκτρονικό τύπο, όσο και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Μοιράστηκε το προσωπικό του βίωμα, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ.

Έδωσε πολλές μάχες για την απομυθοποίηση του καρκίνου στην Ελλάδα, θέτοντας τις αντικειμενικές πληροφορίες στο τραπέζι της συζήτησης, ώστε να αντιληφθούν τα ΜΜΕ ότι ο καρκίνος έχει όνομα και δεν ονομάζεται «επάρατη νόσος», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον καρκίνο. 


Ευρωπαϊκή αναγνώρση

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!


BeStrong.org.gr - 06.10.19