Η Οργάνωση
Δραστηριότητες
Οργάνωση εκδηλώσεων

Οργάνωση εκδηλώσεων & συμμετοχή

Η διοργάνωση συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων έχουν ως στόχο την άμεση επαφή της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ με το ευρύ κοινό, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.

Το πρώτο συνέδριο της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε, τον Μάιο του 2008, στην Κύπρο. Η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ μαζί με τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΕΛ.Α.ΖΩ.), και τον Σύλλογο Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Καρκινοπαθών (Η ΠΝΟΗ), συνδιοργάνωσαν το πρώτο ανοικτό συνέδριο για τον καρκίνο στην Λευκωσία της Κύπρου, με γενικό τίτλο "Μείνε Δυνατός, Μάθε τον Εχθρό σου και Πολέμα τον".

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, μια γιορτή που τιμάτε παγκοσμίως εδώ και χρόνια, κάθε πρώτη Κυριακή του Ιούνη, από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Σε εκδήλωση που διοργανώσαμε με τίτλο: «Ιστορίες Δύναμης», στις  5 Ιουνίου 2011, στα εκπαιδευτήρια Δούκα υπό την αιγίδα της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, τιμώντας όλους αυτούς που δίνουν ή έδωσαν την μάχη τους για τη ζωή.

Η οργάνωσή μας, διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού, ευαισθητοποίηση,ς παρακίνησης και εμψύχωσης. Ο ιδρυτής της οργάνωσης Παναγιώτης Μιχαήλ, παρευρίσκεται ως ομιλητής σε σεμινάρια ή εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα είτε από εταιρείες, είτε από σχολεία, είτε από εκπαιδευτικούς οργανισμούς, είτε από συλλόγους, όπου είναι προσκεκλημένος. Μέσα από τις ομιλίες του μεταδίδει το πάθος του για την ζωή, εμπνέοντας τους ανθρώπους, καταθέτοντας την δική του βιωματική εμπειρία, ενώ παράλληλα τονίζει την σημασία της πρόληψης σε σχέση με τον καρκίνο.

Πολλές εταιρείες, σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, σύλλογοι έχουν απευθυνθεί στην οργάνωσή μας και έχουμε διοργανώσει για τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους εκπαιδευομένους και μέλη τους είτε ενημερωτικές εκδηλώσεις, είτε ομιλίες παρακίνησης & εμψύχωσης.

Συμμετοχή της οργάνωσης σε διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες που έχουν σαν αντικείμενο την υγεία, την πρόληψη, την σωματική άσκηση, την διατροφή, την ψυχολογία, την προληπτική ιατρική με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την σημασία της άσκησης σε σχέση με τον καρκίνο. Με την διανομή έντυπου υλικού της οργάνωσης ενημερώνουμε το ευρύ κοινό για τις δράσεις μας, αλλά και ευαισθητοποιούμε σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.  

Η συμμετοχή της οργάνωσης σε επιστημονικά συνέδρια που πραγματοποιούνται σε σχέση με τον καρκίνο, είναι πολύ σημαντική ώστε να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Η ενεργή συμμετοχή με ομιλίες από τους εκπροσώπους της οργάνωσης, είναι εξίσου σημαντική, αφού θεωρούμε ότι όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας, στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.  

Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση του κοινού, η οργάνωσή μας, υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου, όλες τις εκδηλώσεις άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και έχουν σαν αντικείμενο την υγεία, την πρόληψη, την σωματική άσκηση, την διατροφή, την ψυχολογία, την προληπτική ιατρική, την υποστήριξη όσων εμπλέκονται με τον καρκίνο. Για τον λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει ειδικό τμήμα στην ιστοσελίδα μας, όπου αναρτώνται τα δελτία τύπου που μας αποστέλλονται, για τις σχετικές δράσεις.

Τέλος δεν υποστηρίζουμε μόνο τις εκδηλώσεις ενημέρωσης, αλλά και τις εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο κομμάτι της επικοινωνίας των δράσεων αυτών, αλλά συμμετέχουμε και ενεργά. Η πρώτη μας ενεργή συμμετοχή σε φιλανθρωπική εκδήλωση ήταν, στον πρώτο Αγώνα Greece Race for the Cure, που διοργανώθηκε από τον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 στο Ζάππειο, με 90 υποστηρικτές της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. 


Ευρωπαϊκή αναγνώρση

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!


BeStrong.org.gr - 06.10.19