Νέα
Νέα της οργάνωσης

Πως η Raxevsky ξεγέλασε τους φίλους του Be Strong...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η επαφή της οργάνωσης Be Strong, με την εταιρεία Raxevsky προέκυψε μέσω του γνωστού καναλιού ANT1, στα πλαίσια της βράβευσή μας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 04/07/2013 με οικοδεσπότη τον Σάκη Ρουβά, για τις ανάγκες της κοινωνικής εκπομπής "Ήρωες Ανάμεσά μας".
   
Τα συγκεκριμένα μπλουζάκια μάλιστα διαφημίστηκαν για τον φιλανθρωπικό τους σκοπό, τόσο από την ίδια την εταιρεία, όσο και από το τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 μέσω πολλών επωνύμων, που ήταν χορηγός επικοινωνίας στην όλη προσπάθεια, αλλά και από την ίδια την οργάνωσή μας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπογράφηκε στις 5/06/2014 και θα αποδίδονταν το 40% των χρημάτων από τις πωλήσεις, αφαιρώντας πριν το ΦΠΑ. Έτσι, δημιουργήθηκαν 1684 μπλουζάκια και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του 2014, πουλήθηκαν το 95% αυτών, δηλαδή 1597

Η εταιρεία εισέπραξε από την πώληση αυτών, αφαιρώντας το ΦΠΑ, 40.351,35 ευρώ. Έπρεπε λοιπόν βάση του αρχικού συμφωνητικού να αποδοθούν στη οργάνωσή μας, έως το τέλος του Νοεμβρίου περίπου 16.000 ευρώ. Αποδόθηκαν μόνο τα 6.000 ευρώ, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες από την πλευρά της η Raxevsky…  

Νιώθοντας την ευθύνη που έχουμε ως μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζουμε ανθρώπους με καρκίνο, αλλά και σε όλους αυτούς που θέλησαν να βοηθήσουν το έργο μας, αγοράζοντας τα συγκεκριμένα μπλουζάκια, νοιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου.  

Υπήρξαν πολλές οχλήσεις από μέρους μας τηλεφωνικές αλλά και με εξώδικη δήλωση – όχληση, μέσω της νομικής μας υπηρεσίας στις 9 Φεβρουαρίου του 2015, αλλά δυστυχώς υπήρχε μόνο κοροϊδία και κακοπιστία απέναντί μας. 

Μετά το δελτίο τύπου που αναγκαστήκαμε, να αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας στις 1/3/2017, όπου δηλώναμε την πρόθεσή μας να προβούμε σε αγωγή κατά της γνωστής εταιρείας γυναικείων ρούχων  raxevsky, εκπρόσωπος της εταιρείας επεδίωξε επικοινωνία με την νομική μας υπηρεσία.

Μετά από διαπραγματεύσεις, ήρθαμε σε νέα συμφωνία με την εν λόγο εταιρεία, για διακανονισμό σε σχέση με το υπόλοιπο ποσό, ύψους 10.000 ευρώ, που έπρεπε να αποδοθούν στην οργάνωσή μας, μετά από την αρχική συμφωνία (5/06/2014), για τον λόγο ότι συμμετείχε ως χορηγός σε εκδήλωσή μας, αλλά δεν  εκπλήρωσε ποτέ την ανάληψη της χορηγίας που ανέλαβε..

Μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία που ικανοποιούσε και τις 2 πλευρές δεν προχωρήσαμε στην κατάθεση αγωγής, αφού σε ένα χρόνο από το Μάρτιο του 2017 η εταιρεία θα εκπλήρωνε ως χορηγός τα συμφωνηθέντα, καταβάλλοντας στην οργάνωση κάθε μήνα τμηματικά το οφειλόμενο ποσό. 

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά αθέτησαν τη συμφωνία αφού κατέβαλλαν τα συμφωνηθέντα ποσά έως και τον Αύγουστο του 2017, με συνέπεια σήμερα Μάιος του 2018, να εξακολουθούν να οφείλουν στην οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, παρ’ όλες τις συνεχόμενες οχλήσεις μας, το ποσό των 5.000 ευρώ.  

Ουσιαστικά δεν αποδίδουν τα συμφωνηθέντα χρήματα, που έχουν ήδη εισπράξει από τις 7 Σεπτέμβρη του 2014, χρησιμοποιώντας το όνομα του Be Strong, ξεγελώντας έτσι όλους τους φίλους της οργάνωσης, που θέλησαν να ενισχύσουν το έργο μας, αγοράζοντας τις συγκεκριμένες μπλούζες.

Παρακινούμε όλους τους φίλους μας που θέλησαν να υποστηρίξουν το έργο μας, αγοράζοντας τα συγκεκριμένα μπλουζάκια Be Strong, να στείλουν e-mail διαμαρτυρίας στην εταιρεία Raxevsky, απαιτώντας πίσω τα χρήματα που έδωσαν, αφού δεν αποδόθηκαν εκεί όπου διαφημίζονταν τα προϊόντα αυτά.   

Τέλος, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Be Strong,  σεβόμενη το αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν με τον καρκίνο και την εμπιστεύονται εδώ και χρόνια, έδωσε εντολή στην δικηγορική εταιρεία Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας Raxevsky.

Με την κατάθεση της αγωγής απαιτούμαι τα αυτονόητα από την εταιρεία Raxevsky, καθώς υπάρχει προσβολή και ηθική βλάβη των μελών μας, αφού δεν  εκπλήρωσε ποτέ την ανάληψη της χορηγίας που ανέλαβε. Σεβόμενοι τον αγώνα των μελών μας, είναι αδύνατον να επιτρέψουμε σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τις προσπάθειές μας και να προβάλλονται δήθεν για την στήριξή μας, χωρίς τούτο να συμβαίνει.


BeStrong.org.gr - 02.10.19