Νέα
Νέα της οργάνωσης

Be Strong συνεργασία για επέκταση της γραμμής 1069

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069 και δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ,  μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και υποστήριξη, 1/9/2019, με τους μη κερδοσκοπικούς φορείς ΕΔΡΑ & Open Health Alliance.

Σκοπός αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας και υποστήριξης είναι εξυπηρέτηση περισσότερων συμπολιτών μας, με παράλληλη επέκτασή της για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και άλλων χρόνιων - σοβαρών παθήσεων, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή.

Η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής 1069, ξεκίνησε το 2010 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σήμερα ενισχύεται με την συμμετοχή 2 συλλογικών φορέων με εμπειρία στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών,  καθώς και στον τομέα της ψυχικής υγείας, προσφέροντας έτσι επιπρόσθετο πάθος στο έργο μας.

Έως και σήμερα πάνω από 12.000 συμπολίτες μας έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη & βοήθεια από τους επαγγελματίες ειδικούς ψυχικής υγείας της γραμμής 1069.     


Η Open Health Alliance , είναι ο Πανελλήνιος Φορέας Υγείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει ιατρούς, φορείς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς και Ενώσεις Ασθενών. Δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση του έργου των Ιατρών και κατ’ επέκταση, μέσα από αυτούς, τη βελτιστοποίηση του επιπέδου των σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες – Ασθενείς.


Ο φορέας «ΕΔΡΑ» είναι ένας Αστικός Κοινωνικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας (Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Παιδί και οικογένεια, Ψυχική Υγεία, Νοητική Υστέρηση, κ.ά.) από το 2001 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα Ψυχικής Υγείας. 

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr) έχοντας ως στόχο μέσω των δράσεων της, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο δραστήριους φορείς στην Ελλάδα. 

Ο φορέας εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας και διαθέτει Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η ΕΔΡΑ σε στενή συνεργασία με την Be Strong, θα είναι ο φορέας εκείνος όπου θα εποπτεύει την γραμμή 1069, ως επιστημονικά υπεύθυνος.


Όλες οι οργανώσεις είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και οι όποιες εισφορές για τη συνέχιση του έργου μας, θα πραγματοποιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την Open Health Alliance


Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με το καρκίνο 1069, λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.


BeStrong.org.gr - 18.10.19

çeviri malatya oto kiralama malatya web tasarım parça eşya taşıma hacklink satın al sadrazam shell alfa shell şehirler arası nakliyat malatya oto ekspertiz büyü aşk büyüsü ayırma büyüsü büyü aşk büyüsü bağlama büyüsü metal galvanizli sac paslanmaz sac medyum tavsiyeleri medyum şikayetleri medyum yorumları medyum dolunay medyum aşk büyüsü paykasa metal hrp sac paslanmaz çelik web tasarım seo hazır web sitesi evcil hayvan taşıma da pa checker güvenilir bahis siteleri astropay bozdurmak istiyorum astropay paykwik