Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Γιατροί και νοσηλευτές έκλεβαν φάρμακα καρκινοπαθών...

Τεράστιο σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους και ειδικά φαρμάκων για καρκινοπαθείς, που οδηγεί στην αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου.

Όταν αποκαλυφθεί πλήρως ίσως να μιλάμε για ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα των εποχών στον χώρο της Υγείας και των κρατικών νοσοκομείων αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα των ασυνείδητων βρίσκονται μπλεγμένες νοσηλεύτριες, φαρμακοποιοί και γίνεται έρευνα για να αποκαλυφθεί και το βάθος στο οποίο ήταν μπλεγμένοι ή όχι και υψηλόβαθμοί φορείς νοσοκομείων της χώρας.

Θύματα βεβαίως μπροστά στην κερδοσκοπία αυτών των επίορκων εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ασθενείς που χάνουν την ζωή τους γιατί δεν είχαν εγκαίρως το φάρμακο που χρειάζονταν ή τα χρήματα γι αυτό…

Η Οικονομική Αστυνομία επί σειρά μηνών παρακολουθούσε τους υπόπτους και ερευνούσε την υπόθεση και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση από την οποία ήδη έχουν αρχίσει να προκύπτουν συλλήψεις.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν συχνά σε υπεξαίρεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τις φαρμακαποθήκες κρατικών νοσοκομείων της χώρας και προωθούσαν τα φάρμακα αυτά στην «μαύρη αγορά» της Βορείου Ευρώπης και κυρίως στην Γερμανία.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.


BeStrong.org.gr - 03.05.18