Η Οργάνωση
Ποιοί είμαστε
Όραμα - Αποστολή

Όραμα - Αποστολή

Πολλοί στην Ελλάδα πιστεύουν ότι ο καρκίνος δεν τους αφορά αφού δεν έχει χτυπήσει την πόρτα τους. Αρνούνται ακόμη και να πουν το όνομά του, πόσο μάλλον να ενημερωθούν για αυτόν. Ακόμη στην εποχή μας θεωρείται ταμπού για έναν ασθενή να πει ότι έχει καρκίνο ανοιχτά.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια η οποία θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Έλληνες. Μας αφορά όλους μας. Πρέπει να γίνει μια εθνική υπόθεση όλων των Ελλήνων.

Την πενταετία 2000 - 2005, πέθαναν στη Ελλάδα βάση των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας 148.712 άνθρωποι. Συγκλονιστικό νούμερο! Δηλαδή κάθε χρόνο πεθαίνουν κατά μέσο όρο 29.742 άνθρωποι, όσος ο πληθυσμός μια μικρής πόλης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας στους τρεις ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής του θα έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ακόμη πιστεύετε ότι δεν σας αφορά;

Ξέρετε ότι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η ενημέρωση και η πρόληψη; Γνωρίζετε πόσες χιλιάδες καρκινοπαθείς νίκησαν την ασθένεια, επειδή την πρόλαβαν σε αρχικά στάδια, στην Ελλάδα και ζουν πολλά χρόνια μια φυσιολογική ζωή;

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας λένε πόσοι πέθαναν από τον καρκίνο. Ποτέ δεν μας λένε πόσοι ζουν από τον καρκίνο ή πόσο καιρό έζησε πριν κάποιος πεθάνει.

Στην Αγγλία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ως μια χρόνια ασθένεια όπως είναι ο διαβήτης. Μόνο στην Ελλάδα όλοι τον παρουσιάζουν σαν ένα τέρας το «έξω από εδώ» ή ως «επάρατη νόσος» ή «η κακιά αρρώστια».

Το όραμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ένα μέλλον, όπου όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζονται, για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο με σιγουριά και απενεχοποιημένοι από την φοβική νοοτροπία της κοινωνίας προς αυτόν. Θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο στην μείωση των παραπάνω στατιστικών.

Για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα χρειάζεται συλλογικότητα και μεθοδικότητα. Αν συσπειρωθούμε όλοι μαζί μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης φίλων του καρκίνου, τότε τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά! Κάνοντας την οργάνωση πιο δυνατή με την ενεργή συμμετοχή σας, ισχυροποιούμε τις άμυνές μας απέναντι στον καρκίνο.

Έτσι μόνο θα τον απομυθοποιήσουμε και θα τον αποκαλούμε με το όνομα του ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Θα μιλάμε ανοιχτά πια για αυτόν, χωρίς να χρειάζεται να εφευρίσκουμε διάφορα ονόματα.

Πρέπει λοιπόν να συμβάλουμε όλοι μαζί με τον τρόπο μας, για να περάσουμε το μήνυμα ότι με τον καρκίνο δεν πεθαίνεις, αλλά μπορείς να ζήσεις μαζί του, ακόμα και να τον θεραπεύσεις, ειδικότερα αν τον προλάβεις στην αρχή. Γι' αυτό η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Για να επιτευχθεί το όραμα μας αυτό σε εθνικό επίπεδο αλλά και να υιοθετηθεί στην συνείδηση του κάθε Έλληνα ως τρόπος σκέψης, πρέπει όλοι μαζί να μεταδώσουμε το μήνυμα με κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας.

Αυτό για να δημιουργήσει μια ορμή είναι προτιμότερο να γίνει σε συλλογικό επίπεδο. Ας ενώσουμε λοιπόν, όλοι μαζί τα χέρια αποκτώντας δύναμη μέσα από την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη. 

Η αποστολή μας είναι η δωρεάν πρόσβαση στην πληροφόρηση και την υποστήριξη από όλους, να καταστεί μια εύκολη διαδικασία, παράλληλα με την δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε το όραμά μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για την υλοποίηση του οράματός μας.

Ελπίζουμε να γίνεται αρωγοί σε αυτήν μας την προσπάθεια, ώστε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για έναν κόσμο καλύτερο, ποιοτικότερο και χωρίς φόβο. Η άγνοια δημιουργεί πανικό και φόβο ενώ η γνώση τα εξαφανίζει κάνοντάς μας πιο δυνατούς. Για αυτό ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ!


BeStrong.org.gr - 17.02.20