Η Οργάνωση
Ποιοί είμαστε
Προφίλ Οργάνωσης

Προφίλ Οργάνωσης Μείνε Δυνατός

Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που ο ίδιος είναι 2 φορές επιζών του καρκίνου μέσα σε μια δεκαετία.


Η ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.bestrong.org.gr , που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, θεωρείται από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την υποστήριξη.

Η ιστοσελίδα έως σήμερα, έχει δεχτεί 5.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του google analytics, που έχουν αντλήσει ενημέρωση-πληροφόρηση, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών και υποστήριξη, από την οργάνωσή μας.


Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 ξεκίνησε η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, που είχε σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. 

Κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η υλοποίηση του έργου αυτού έγινε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2013,
η γραμμή λειτούργησε σε 24ωρη βάση, με αστική χρέωση με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την γραμμή 1069 στελέχωσαν 7 ειδικοί ψυχικής υγείας, που με γνώση, αγάπη, ενσυναίσθηση και διάθεση για την υποστήριξη των ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, ώστε να διαπραγματευτούν θέματα που προκύπτουν είτε στους ασθενείς, είτε στο οικείο περιβάλλον, από τη στιγμή της διάγνωσης, αλλά και έως ότου χρειαστεί μετά το πέρας της θεραπείας.

Από 1η Φεβρουαρίου 2013 η γραμμή 1069, λόγο οικονομικής αδυναμίας, συντήρησης της 24ωρης λειτουργίας και για λόγους βιωσιμότητας, λειτοούργησε σε 12ωρη βάση, από τις 9.00 π.μ. εως τις 21.00μ.μ.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμος φορέας, μας ανάγκασε δυστυχώς, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας, κατά το ήμισυ από
1η Σεπτεμβρίου 2016. Έτσι από 12 ώρες ημερησίως, η γραμμή 1069, λειτουργεί 6 ώρες την ημέρα.

Πέραν τούτου η ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε συνεργασία με την κυπριακή ΜΚΟ ΕΛΑΖΩ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, διεύρυνε τις υπηρεσίες της γραμμής 1069, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, σ’ όλους τους Κύπριους πολίτες. 


Εκτός της τηλεφωνικής υποστήριξης, παρέχουμε στο κέντρο μας εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υποστήριξη και μέσω διαδικτύου. Πάνω από 1500 άτομα έως σήμερα έχουν υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας διαδικτυακά, μέσω γραπτών μηνυμάτων (On Line chat), μιας ειδικά διαμορφωμένης δικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας & 1000 άτομα μέσω e-mail.


Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!


Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, απονεμήθηκε στον ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ από την Ένωση Μαζί για το Παιδί, το βραβείο «Μάθημα Ζωής», για την εθελοντική του προσφορά, καθώς και για το έργο που έχει επιτελέσει μέσω της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Για τους παραπάνω λόγους ο Παναγιώτης Μιχαήλ, προτάθηκε και επελέγη ως ένας από τους «ΗΡΩΕΣ Ανάμεσά μας» που παρουσιάσθηκαν στην κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1, τον Ιούλιο του 2013, όπου και βραβεύτηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και υποστήριξης, 1/9/2019, με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Open Health Alliance.

Σκοπός αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας και υποστήριξης είναι η εξυπηρέτηση περισσότερων συμπολιτών μας, με παράλληλη επέκτασή της για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και άλλων χρόνιων-σοβαρών παθήσεων, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Έως και σήμερα πάνω από 12.000 συμπολίτες μας έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη & βοήθεια από τους επαγγελματίες ειδικούς ψυχικής υγείας της γραμμής 1069.     

Η Open Health Alliance , είναι ο Πανελλήνιος Φορέας Υγείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει ιατρούς, φορείς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς και Ενώσεις Ασθενών.

Η οργάνωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και οι όποιες εισφορές για τη συνέχιση του έργου μας, θα πραγματοποιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την Open Health Alliance. 


BeStrong.org.gr - 23.07.21