Ο Καρκίνος
Φορείς Υγείας
Φορείς υγείας στην Ελλάδα

ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων,Παιδιών,Ενηλίκων & Παιδιών

Διεύθυνση:
Αιγίου 6-8, 115 27, Γουδί, Αττικής, Ελλάδα
τηλέφωνο:
210 7485000

210 7772421
email:
kyttaro.greek@gmail.com
website:
www.tokyttaro.gr

Ιστορικό του Συλλόγου


«Το Κύτταρο» είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος που ενήλικες με εμπειρία καρκίνου στην παιδική ή εφηβική ηλικία ίδρυσαν στα τέλη του 2007. Τακτικά μέλη είναι τα ίδια τα άτομα που έχουν νοσήσει στο παρελθόν ενώ ως αρωγά μέλη μπορούν να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν.

Σκοποί του Συλλόγου


  • Η συμπαράσταση και κάθε μορφής βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που τώρα νοσούν και τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ιατρικών, ηθικών, κοινωνικών, επαγγελματικών, νομικών και υλικών συμφερόντων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και των οικογενειών τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
  • Η ενημέρωση και η διαφώτιση των μελών του αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

BeStrong.org.gr - 23.04.12