Νέα
Νέα της οργάνωσης

Be Strong συνεργασία για επέκταση της γραμμής 1069

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069 και δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ,  μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και υποστήριξη, 1/9/2019, με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Open Health Alliance.

Σκοπός αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας και υποστήριξης είναι εξυπηρέτηση περισσότερων συμπολιτών μας, με παράλληλη επέκτασή της για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και άλλων χρόνιων - σοβαρών παθήσεων, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή.

Η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής 1069, ξεκίνησε το 2010 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σήμερα ενισχύεται με την συμμετοχή 2 συλλογικών φορέων με εμπειρία στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών,  καθώς και στον τομέα της ψυχικής υγείας, προσφέροντας έτσι επιπρόσθετο πάθος στο έργο μας.

Έως και σήμερα πάνω από 12.000 συμπολίτες μας έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη & βοήθεια από τους επαγγελματίες ειδικούς ψυχικής υγείας της γραμμής 1069.     


Η Open Health Alliance , είναι ο Πανελλήνιος Φορέας Υγείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει ιατρούς, φορείς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς και Ενώσεις Ασθενών. Δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση του έργου των Ιατρών και κατ’ επέκταση, μέσα από αυτούς, τη βελτιστοποίηση του επιπέδου των σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες – Ασθενείς.



Η οργάνωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και οι όποιες εισφορές για τη συνέχιση του έργου μας, θα πραγματοποιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την Open Health Alliance


Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με το καρκίνο 1069, λειτουργεί καθημερινά.


BeStrong.org.gr - 23.07.21