Νέα
Νέα της οργάνωσης

Υποστήριξε και συ τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ανθρώπων με καρκίνο 1069...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12.000 άνθρωποι κάλεσαν στο 1069...  
Μια γραμμή ελπίδας 10 χρόνων... 
Η δύναμή μας είσαι εσύ! 


Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 π.μ., με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, με το τετραψήφιο πρόθεμα 1069

Κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο υποστήριξης για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Για τη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι προηγμένες τεχνολογικές & τηλεπικοινωνιακές υποδομές εκείνες, ώστε η λειτουργία του να γίνεται με αρτιότητα παρέχοντας το ποιοτικότερο αποτέλεσμα στην επικοινωνία. Στη γραμμή βρίσκονται και απαντούν ειδικευμένοι επαγγελματίες επιστήμονες της ψυχικής υγείας όπως: συμβουλευτικοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι υγείας.



Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμος φορέας μάς ανάγκασε, δυστυχώς, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας. Έτσι, από 24 ώρες το 2012, σε 12 ώρες ημερησίως στη συνέχεια και κατόπιν 6 ώρες την ημέρα.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, μέσω της γραμμής 1069, είναι η πρώτη και η μόνη έως σήμερα που υποστήριξε ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο στην Ελλαδα, επί 24ωρου βάσεως.



Η γραμμή 1069 λειτουργεί ανελλιπώς από το 2010 και έχουν καλέσει, για να προσφέρουμε υποστήριξη, μέσω των ειδικών ψυχικής υγείας, πάνω από 12.000 εμπλεκόμενοι με τον καρκίνο. Σε 5 μήνες θα κλείσουμε 10 χρόνια λειτουργίας.



Εκτός της τηλεφωνικής υποστήριξης, παρέχουμε στο κέντρο μας, εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υποστήριξη και μέσω διαδικτύου. Πάνω από 3000 άτομα έως σήμερα έχουν υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας διαδικτυακά, μέσω γραπτών μηνυμάτων (On Line chat), μιας ειδικά διαμορφωμένης δικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας & μέσω e-mail.

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.bestrong.org.gr , που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, θεωρείται από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο και την υποστήριξη. 

Η ιστοσελίδα έως σήμερα έχει δεχτεί 5.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του google analytics, που έχουν αντλήσει ενημέρωση-πληροφόρηση, ενώ κάποιοι εξ αυτών και υποστήριξη, από την οργάνωσή μας.

Τέλος, δημιουργήσαμε την Online Κοινότητα της οργάνωσης, ώστε να γίνει ένα βήμα για όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.Η Online Κοινότητα  έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απλότητα, ευχρηστία αλλά και τη διάδραση  των μελών του. Έως και σήμερα έχουν εγγραφεί 3.000 μέλη, που επικοινωνούν μεταξύ τους. 

Η Online Κοινότητα για την καλύτερη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια των μελών της, ελέγχεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της οργάνωσης.

Το να συμμετέχουμε σε μια Online Κοινότητα, επικοινωνώντας με άλλους ανθρώπους, είναι τόσο θεραπευτικό μέσο, που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι, οι οποίο το έχουν κάνει πράξη. Όλοι εμείς στην κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, πιστεύουμε στη δύναμη του γραπτού λόγου και της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, που βίωσαν ή βιώνουν ένα πρόβλημα σαν και το δικό μας



Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στη σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης! 

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, απονεμήθηκε στον ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ από την Ένωση Μαζί για το Παιδί, το βραβείο «Μάθημα Ζωής», για την εθελοντική του προσφορά, καθώς και για το έργο που έχει επιτελέσει μέσω της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται με τον καρκίνο.     

Για τους παραπάνω λόγους ο Παναγιώτης Μιχαήλ, προτάθηκε κι επελέγη ως ένας από τους «ΗΡΩΕΣ Ανάμεσά μας» που παρουσιάσθηκαν στην κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1, τον Ιούλιο του 2013, όπου και βραβεύτηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.



Η εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069 και δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ,  μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και υποστήριξης, την 1/9/2019, με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Open Health Alliance.

Σκοπός αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας και υποστήριξης είναι η εξυπηρέτηση περισσότερων συμπολιτών μας, με παράλληλη επέκτασή της για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και άλλων χρόνιων-σοβαρών παθήσεων, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή.



Εάν επιθυμείτε να μας υποστηρίξετε, διαδώστε το στους φίλους σας, ζητώντας τους να αναπαράγουν αυτό τον σύνδεσμο στα social media ή να τον προωθήσουν γενικότερα στους γνωστούς ή φίλους τους αντίστοιχα.

Όλες οι οργανώσεις είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και οι όποιες εισφορές για τη συνέχιση του έργου μας, θα πραγματοποιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την Open Health Alliance. 


  • Δικαιούχος: OPEN HEALTH ALLIANCE
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 04048313060
  • IBAN: GR8301100400000004048313060
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ: Κωδικός SWIFT BIC : ETHNGRAA


Για τις δωρεές στον τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης, είναι απαραίτητη στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η ταχυδρομική του διεύθυνση και το e-mail του, για να αποστείλουμε την σχετική απόδειξη είσπραξης. Εναλλακτικά μπορείτε να μας ενημερώσετε για την κατάθεση στο info@bestrong.org.gr


BeStrong.org.gr - 23.07.21