Νέα
Νέα της οργάνωσης

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους οικείου περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το να βιώνει ένας άνθρωπος την εμπειρία του καρκίνου είναι σαφέστατα δύσκολο, ψυχοφθόρο και επίπονο. Πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί - τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και αργότερα - υποστήριξη, κατανόηση και φροντίδα από το οικείο περιβάλλον, από τις ιατρικές και μη δομές.

Αυτός είναι κι ένας από τους κύριους στόχους της οργάνωσης μας: Να καταφέρουμε να παράσχουμε στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο μία υποστήριξη ψυχολογική, ηθική αλλά και πρακτική. 

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους εκείνους που δεν είναι ασθενείς οι ίδιοι, όμως εμπλέκονται άμεσα με τον καρκίνο; Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που καλούνται να μείνουν δυνατοί για τους ασθενείς. Είναι εκείνοι που συχνά αναλαμβάνουν τεράστια βάρη (ηθικά, πρακτικά, συναισθηματικά κ.α.) απλά και μόνο επειδή κανείς άλλος δεν είναι σε θέση εκείνη τη στιγμή. Είναι εκείνοι που συνήθως φροντίζουν, αλλά σπάνια φροντίζονται.

Είναι εκείνοι που συγκρατούν τα όσα αισθάνονται, επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια να τα εκφράσουν. Είναι ένας σύντροφος, μία σύζυγος, ένας αδελφός, μία μητέρα, ένας φίλος που στέκονται πλάι στον ασθενή και τον υποστηρίζουν όσο καλύτερα μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου. 

Το «Μείνε Δυνατός» αναγνωρίζει τη σημαντικότητα του έργου των ανθρώπων αυτών αλλά και το πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό για τους ίδιους. Για το λόγο αυτό ανακοινώνει την έναρξη ψυχοεκπαιδευτικής ομάδας με θέμα τη «Διαχείριση Άγχους». Η ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν νοσούν οι ίδιοι αλλά κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο και οι οποίοι θα ήθελαν να βρουν ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν εκφράσουν το άγχος, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλεί ο καρκίνος.

Στα πλαίσια της ομάδας αυτής, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνομιλήσουν με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες διαχείρισης του άγχους όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Οι συναντήσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου του 2012 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα θα είναι «κλειστή» όπου όλα τα μέλη της ομάδας θα είναι σταθερά από την έναρξη έως την λήξη και δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 1069.  
 
Συντονίστριες ομάδας:
Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, Ψυχολόγος
Ρεγγίνα Γιαννακοπούλου, Ψυχολόγος


BeStrong.org.gr - 29.03.14