Νέα
Νέα της οργάνωσης

Η πρωτιά του Be Strong με τη δική σας διαδικτυακή ψήφο!

Για 8η συνεχή χρονιά η Global Sustain, πιστή στη δέσμευσή της για ενίσχυση της κοινωνίας, χρηματοδότησε ακόμη μια φορά το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
 
Η διαδικασία συμμετοχής για χρηματοδότηση προγραμμάτων ΜΚΟ πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις.

Ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου με την πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, συνεχίστηκε με τη ψηφοφορία στη σελίδα της Global Sustain στο Facebook ( https://www.facebook.com/GlobalSustain ) και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου με τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής, στην οποία και αποφασίστηκαν οι αποδέκτες της χρηματοδότησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος οι ψήφοι ανήλθαν στις 7.953.
 
Στη συνεδρίαση, έχοντας ως βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τη γνωμοδότηση των μελών της Ειδικής Επιτροπής, επιλέχθηκαν τα δύο προγράμματα ΜΚΟ που θα λάβουν τη χρηματοδότηση για το 2014.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Συνέχιση λειτουργίας για το 2015 της εθνικής γραμμής υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο – 1069» της Κοινωφελούς και Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Φίλων του Καρκίνου «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» και το πρόγραμμα «Silver Alert» από τη ΜΚΟ «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ» είναι τα προγράμματα που επιλέχθηκαν για το 2014.
 
Ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain, δήλωσε σχετικά με την ψηφοφορία: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους στήριξαν με την ψήφο τους την ετήσια διαδικασία χρηματοδότησης προγραμμάτων ΜΚΟ της Global Sustain, καθώς και τις οργανώσεις που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Σε μια κρίσιμη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, η ενίσχυση του δύσκολου έργου που καλούνται να διαδραματίσουν οι ΜΚΟ αποτελεί χρέος μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε ώθηση στην πραγματοποίηση προγραμμάτων που στόχο έχουν τη στήριξη της κοινωνίας».

Το ποσό που προσφέρθηκε στις 2 ΜΚΟ είναι 1500 ευρώ. Η οργάνωση Be Strong ήδη έχει παραλάβει το ποσό που της αντιστοιχεί δηλ. 750 ευρώ, από τα τέλη Δεκεμβρίου. Το ποσό αυτό θα διατεθεί, ώστε να καλυφτούν πάγια έξοδα της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 1069, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Global Sustain, αλλά πολύ περισσότερο να ευχαριστήσουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους εσάς που με την διαδικτυακή σας ψήφο, μας φέρατε στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας.


BeStrong.org.gr - 06.02.15