Νέα
Νέα της οργάνωσης

Η γραμμή υποστήριξης 1069, σταμάτησε να χτυπά για λίγο...

Από 11/1/2016, η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069, χτυπά ξανά μετά από διακοπή 10 ημερών... 

Η διακοπή αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά από 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της γραμμής, για τις ανάγκες της μεταφοράς της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε ένα ιδιόκτητο, νέο, άνετο και όπως πάντα φιλκό χώρο για τις ανάγκες της οργάνωσης, που παραχωρήθηκε. 

Ο νέος αυτός χώρος που είναι και η έδρα της οργάνωσης πια, βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη 10, στο Γαλάτσι στον 2ο όροφο. 

Μέσω της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069, όλοι οι πολίτες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, 5 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες το 24ωρο, ώστε να πάρουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζονται. 

Η εθνική γραμμή υποστήριξης από τον Ιανουάριο του 2010, που ξεκίνησε τη λειτουργία της έως και σήμερα έχει υποστηρίξει πάνω από 7.000 ανθρώπους, από όλη την Ελλάδα που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Πέραν της υποστήριξης μέσω των τεχνολογιών της επικοινωνίας, δίνεται η δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο που εμπλέκεται με τον καρκίνο, να επισκεφτεί το χώρο μας να γνωριστούμε από κοντά και να υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας. 

Ο χώρος είναι φτιαγμένος με πολύ μεράκι και αγάπη για τον άνθρωπο.

Τον χώρο τον επιμελήθηκε προσωπικά ο ιδρυτής της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, Παναγιώτης Μιχαήλ, έχοντας ως κριτήριο τι ο ίδιος θα ήθελε ως ασθενής του καρκίνου, να έχει. Στον χώρο μας πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες και παρέχονται υπηρεσίες όπως:

  • Aτομική θεραπεία.
  • Συμβουλευτική.
  • Θεραπευτικές ομάδες.
  • Ομάδες Ψυχοδράματος.

Όλα τα παραπάνω προγράμματα πραγματοποιούνται και έχουν την πλήρη επίβλεψη των ειδικών ψυχικής υγείας.

Τα προγράμματα αυτά παρέχονται όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στο οικείο περιβάλλον αυτών. 

Μέσω όλων αυτών των υπηρεσιών θεωρούμε ότι δίνουμε τα κατάλληλα όπλα, στους εμπλεκόμενους για να διαχειριστούν τον καρκίνο, αλλά και να επανέρθουν στην κοινωνία πιο δυνατοί ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της. 

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε ραντεβού μαζί μας, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 1069 ή στο 210 8695111.      


BeStrong.org.gr - 28.04.17