Τι Προσφέρουμε
Οργανισμοί υποστήριξης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Ε.Α.Ν.Π. ΜΕΤΑΞΑ

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων

Διεύθυνση:
Μπόταση 51, 185 37, Πειραιάς, Αττικής, Ελλάδα
τηλέφωνο:213 2079329
210 4517111
website:http://filoiasthenwn-metaxa.blogspot.com/email:
metaxahospital@yahoo.gr

Ιστορικό του Συνδεσμου


Τον Οκτώβριο του 2005 δημιουργήθηκε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ" (Αρ. απόφ. Πρωτοδ. Πειραιά 3183/ 01-07-2005, ΑΜ Βιβλίου Σωματείων 4399/10-10-2005).

Οι σκοποί του Συνδέσμου εκφράζουν τη συλλογική επιθυμία για κάθε δυνατή συμπαρά­σταση προς τον άνθρωπο που πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται ή παρακολουθείται από το ΕΑΝ.Π. "ΜΕΤΑΞΑ". Φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικής προσφοράς του Νοσοκομείου για τους ανθρώπους προς τους οποίους απευθύνεται. Η βιωσιμότητα του θα εξαρτηθεί από το έργο του και την απήχηση του προς τους αποδέκτες πολίτες.


Παρεχόμενες Υπηρεσίες


  • Πλαισίωση κάθε ασθενή σε κατάστασης ανάγκης, που επιλέγει να δεχθεί βοήθεια.
  • Υλική βοήθεια και ηθική συμπαράσταση προς αναξιοπαθούντες - απόρους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, οι οποίοι είτε νοσηλεύονται είτε παρακολουθούνται από το άνω Νοσοκομείο, (ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την εθνική καταγωγή τους) και πάντα μετά από τις υποδείξεις του κοινωνικού λειτουργού του Νοσοκομείου.
  • Παροχή ηθικής υποστήριξης για την κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και στην αποκατάσταση των καρκινοπαθών, καθώς και την κοινωνικοοικονομική στήριξη των ασθενών του τελικού σταδίου, εφόσον υπάρχει προς τούτο οικονομική δυνατότητα.
  • Έργο τους είναι η ψυχο-κοινωνική προσέγγιση ασθενών-πολιτών, του άμεσου περιβάλλοντός τους, καθώς και ομάδων, που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου, με την εφαρμογή της επιστήμης της κοινωνικής εργασίας, στο πλαίσιο της ψυχο-κοινωνικής Ογκολογίας. Για το λόγο αυτό, ανάλογα με την εφαρμογή του, είναι υποστηρικτικό, ενημερωτικό, βοηθητικό, διασυνδετικό, θεραπευτικό.


Όραμα Συνδέσμου


  • Ηθική και υλική βοήθεια για την κάλυψη κοινωνικο-οικονομικών αναγκών που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και την αποκατάσταση ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.
  • Ανάδειξη και δημόσια προβολή του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου του Ε.Α.Ν.Π. "ΜΕΤΑΞΑ".
  • Συμβολή στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και απομυθοποίησης του καρκίνου.


Η πραγματοποίηση του σκοπού του σωματείου επιδιώκεται αφενός μεν με την εθελοντική προσωπική προσφορά των μελών του σωματείου προς τους αναξιοπαθούντες - απόρους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, αφετέρου δε με διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως ενδεικτικά διαλέξεις, συγκεντρώσεις, εκδρομές, συνεντεύξεις τύπου, ομιλίες από .τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέσο ήθελε κριθεί πρόσφορο για κάθε περίπτωση.

BeStrong.org.gr - 24.05.12

çeviri malatya oto kiralama malatya web tasarım hacklink satın al parça eşya taşıma sadrazam shell alfa shell şehirler arası nakliyat şehirler arası evden eve nakliyat oto ekspertiz büyü aşk büyüsü ayırma büyüsü büyü aşk büyüsü bağlama büyüsü metal galvanizli sac paslanmaz sac medyum tavsiyeleri medyum şikayetleri medyum yorumları medyum dolunay medyum aşk büyüsü paykasa metal hrp sac paslanmaz çelik web tasarım seo hazır web sitesi evcil hayvan taşıma da pa checker astropay bozdurmak istiyorum güvenilir bahis siteleri astropay paykwiksatılık köpek betgram