Τι Προσφέρουμε
Οργανισμοί υποστήριξης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων

Διεύθυνση:
Ασμανίδη 2, 581 00, Γιαννιτσά, Πέλλας, Ελλάδα
τηλέφωνο:6940909162
23820 28075
email:
syl.karkinop.gian@hotmail.com
website:
http://www.skgian.gr

Ιστορικό του Συλλόγου


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004. Από το 2004 αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος, με εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό της Συμβούλιο.
Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι να βρίσκεται κοντά στους ασθενείς που τον έχουν ανάγκη, όχι τόσο στην αντιμετώπιση του σωματικού πόνου, μιας και δεν αποτελείται από ιατρούς, αλλά στη ενημέρωση, τη στήριξη, με όσα μέσα διαθέτει. Παράλληλα, η ψυχολογική υποστήριξη από την πλευρά των συνασθενών, οι οποίοι έχοντας βιώσει τα ίδια προβλήματα μπορούν να νιώσουν τον πόνο και την αγωνία του νέου ασθενή, συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του στόχου του Συλλόγου.Όλες οι δραστηριότητες του Συλλόγου έχουν σκοπό να φέρουν πιο κοντά τα μέλη και να τα βοηθήσουν να επανενταχθούν γρηγορότερα στην κοινωνία.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες


  • Κατηχητικό: Κάθε Πέμπτη στις 6:30 μμ λειτουργεί το τμήμα Κατηχητικού στο γραφείο του Συλλόγου.

  • Τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης: στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών λειτουργούν κάθε χρόνο διάφορα ομαδικά τμήματα ψυχολογικής υποστήριξης. Απαραίτητο για τη λειτουργία ενός τμήματος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 12 ατόμων. Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα τμήματα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου, για να δηλώσετε συμμετοχή. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι το τμήμα νέων μελών (κλειστή ομάδα) και ο ανοιχτός κύκλος συναντήσεων παλαιών μελών. Επίσης, για τα μέλη της οικογένειας, θα λειτουργήσει και το τμήμα στήριξης οικογένειας.
  • Εργαστήρι κατασκευής δώρων: στο Σύλλογο δυο φορές το χρόνο, την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, λειτουργεί το εργαστήρι κατασκευών δώρων. Ένα μέρος από αυτά προορίζεται για τους ασθενείς του νοσοκομείου, που τους προσφέρονται ως δώρα και τα υπόλοιπα διατίθενται προς πώληση (μπαζάρ) για την κάλυψη των εξόδων των παραπάνω δραστηριοτήτων και μέρος των λειτουργικών εξόδων του Συλλόγου.
Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ασθενείς όσο και εθελοντές του Συλλόγου.


BeStrong.org.gr - 23.04.12