Τι Προσφέρουμε
Οργανισμοί υποστήριξης

A.Δ.Υ.Κ. ΑΡΩΓΗ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Α.Μ.Κ.Ε.

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων

Διεύθυνση:
Μαρασλή 32 , 49100, Κέρκυρα, Κέρκυρας, Ελλάδα
website:
www.aroginet.gr
τηλέφωνο:26610 40741 (09:00-12:00)

Σκοποί της Εταιρείας


Οι σκοποί της εταιρείας είναι αποκλειστικά φιλανθρωπικοί, ανθρωπιστικοί και συνίστανται:
  • Στην παροχή κάθε είδους συνδρομής σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας από καρκίνο και η με κάθε τρόπο παροχή υπηρεσιών και παροχών, η οικονομική ενίσχυση και ψυχολογική υποστήριξη τόσο των ιδίων των πασχόντων όσο και των οικογενειών τους.
  • Στην εξεύρεση πόρων και στη συγκέντρωση κεφαλαίου αφ' ενός για την εξειδίκευση επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε παροχές για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και για τη δημιουργία σταθερών, εξειδικευμένων θέσεων εργασίας που θα χρηματοδοτούνται από την εταιρεία για την εξυπηρέτηση αυτών και αφ' ετέρου για την οικονομική υποστήριξη των εργαζομένων στο Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Ανθρώπων με καρκίνο (ΚΗΕΥΑΚ) με στόχο την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του.
  • Στην οργάνωση πάσης φύσεως επιστημονικών ή κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως ανακοινώσεις, διαλέξεις, επιστημονικές συγκεντρώσεις, συνέδρια ελληνικά και διεθνή, ενημερωτικές ομιλίες, ημερίδες, διανομές φυλλαδίων με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, γνώσεων και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα παθήσεων από καρκίνο.
Στοχεύει στην βοήθεια και συμπαράσταση σε ασθενείς ανθρώπους με καρκίνο:
  • Με Νοσηλεία κατ' οίκον για την αντιμετώπιση του πόνου και λοιπών συμπτωμάτων που προκαλεί πρωτογενώς η ασθένεια και δευτερευόντως οι χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.
  • Με φιλοξενία ασθενών σε ειδικούς ξενώνες για τις περιόδους των πολλών και αναγκαίων εξετάσεων και θεραπειών, χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών και παράλληλη ανακούφιση και στήριξη των συγγενών τους.
  • Με υπηρεσίες κατ' οίκον θεραπείας και φροντίδας ασθενών, που θα προσφέρει νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς, στην επαρχία, καθώς και ηθική στήριξη στους συγγενείς τους.
  • Με υπηρεσίες κέντρου ημερήσιας φροντίδας ασθενών στην Περιφέρεια. θα προσφέρει σε καρκινοπαθείς, υπηρεσίες ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας ηθικής και ψυχολογικής στήριξης, φυσιοθεραπείας, ψυχαγωγίας και ευχάριστης απασχόλησης, με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους.
  • Με παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους καρκινοπαθείς και στις οικογένειές τους με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.
  • Δημιουργία αρχείου καρκίνου, με βάση τη συστηματική συνεργασία με παρεμφερείς φορείς και σωματεία ογκολογικών ασθενών με σκοπό την ουσιαστική διερεύνηση των αναγκών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κάλυψή τους.
  • Δημιουργία ιστοσελίδας, όπου θα δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Γ.Σ., τα οικονομικά δεδομένα και οι οικονομικές καταστάσεις, κάθε πληροφορία σχετική με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Εταιρείας, καθώς και κάθε σχετική πληροφορία που θα αφορά τη νόσο και την αντιμετώπισή της.
  • Θα έχει συνεχή επικοινωνία και συστηματική συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (ΚΗΕΥΑΚ) για την οικονομική υποστήριξη των εργαζομένων σ' αυτό σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, αλλά και την ανάπτυξη του δικτύου των κλινικών και επιστημονικών του υπηρεσιών εντός και εκτός της έδρας του, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού.
  • Θα έχει συμμετοχή σε προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από εθνικούς δημόσιους φορείς, τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, άλλους διεθνείς οργανισμούς και ιδιώτες για την εξυπηρέτηση των σκοπών της. Θα αξιοποιήσει επίσης σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και τις εξειδικευμένες σε όλους τους επιστημονικούς και τεχνικούς κλάδους γνώσεις των συμβαλλομένων μελών της και θα στελεχωθεί με έμπειρους συνεργάτες.

BeStrong.org.gr - 21.05.12