Νέα
Νέα της οργάνωσης

Μείωση των ωρών λειτουργίας του 1069...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31/01/2013 ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προς την οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, που είχε σα στόχο την 24ωρη λειτουργία της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069.

Από την 1 Φεβρουαρίου 2012 έως και την 31 Ιανουαρίου 2013, υποστηρίξαμε μέσω της γραμμής, πάνω 1700 συνανθρώπους μας, που ζήτησαν την βοήθεια από τους 7 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που επάνδρωσαν το 1069. Αριθμός που υποδηλώνει την αναγκαιότητα της συνέχισης της 24ωρης γραμμής 1069, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το έτος 2011 70%.     
 
Δυστυχώς σήμερα, 4 ήμερες πριν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σχετική ασφάλεια βιωσιμότητας, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας.

Παρ' όλες τις πάμπολλες προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση πόρων, με σκοπό τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας της γραμμής 1069, για το 2013, κάθε κρούση μας ήταν ανεπιτυχής... και χωρίς απάντηση.  
 
Στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε την λειτουργία μας διοργανώσαμε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, απευθυνόμενοι για άλλη μια φορά στην ευαισθησία των πολιτών αυτής της χώρας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών μας, ήταν να συγκεντρώσουμε το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ τα ετήσια έξοδα για τη λειτουργία της 24ωρης γραμμής 1069, ανέρχονται στα 50.000 ευρώ.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές μας, που πιστεύουν στο έργο μας θεωρώντας το απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία, καθώς και όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας της ομάδας του ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ.

Πολύ περισσότερο τέλος θα θέλουμε να εκφράσουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που πίστεψε στην αναγκαιότητα της 24ωρης γραμμής υποστήριξης, δίνοντάς μας την δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας. 

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και βασιζόμενοι μόνο στις δικές μας οικονομικές δυνάμεις, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας ως εξής:  
 
Από 24 ώρες την ημέρα η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, θα λειτουργεί καθημερινά 12 ώρες, από τις 9 π.μ. έως τις 21.00 μ.μ., εκτός Σαββάτου & Κυριακής, με πέντε ειδικούς της ψυχικής υγείας.   
 
Μπορεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, εκ των συνθηκών, αλλά θεωρούμε ότι θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση & δεσμευόμαστε γι’ αυτό, ώστε να υλοποιήσουμε σύντομα τη συνέχιση της 24ωρη λειτουργία της γραμμής 1069!
 
Μέχρι σήμερα από το 2010 που ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής 1069, περισσότερα από 4.000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει για να ζητήσουν υποστήριξη & βοήθεια.
 
Οι υπηρεσίες και η πληροφόρηση που παρέχει η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, βραβεύτηκαν & αναγνωριστήκαν ευρωπαϊκά από την Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, European School of Oncology. Στα πλαίσια του διαγωνισμού "CANCER ON THE INTERNET" AWARD 2010, η ιστοσελίδα μας http://www.bestrong.org.gr κατέκτησε την δεύτερη θέση του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με την "Μνεία Τιμής για το 2010", "2010-MENTION OF HONOUR". Στην σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας για την βράβευση, τονίστηκε το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά & η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία, η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, αξίζουν αναγνώρισης!       
 
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο  


BeStrong.org.gr - 29.03.14